Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 58 artikler

Bilde av to personer som går på skøyter på islagt vann i marka.

Lei av innestengt koronaliv? Prøv turskøyting

Stadig flere legger ut på lange skøyteturer på islagte vann. Henrik Neegaard er en ivrig skøyteløper og gir deg de beste rådene for en trygg tur.

Illustrasjonsbilde av en mange mennesker som går på gaten i sterkt sollys.

Helsetilbudet for rituell omskjæring av gutter er begrenset og lite tilgjengelig

En ny rapport foreslår flere tiltak for å forbedre helsetilbudet for rituell omskjæring av guttebarn.

Eldre kvinne som sitter i en stol og titter ut av vinduet.

– Inaktivitet er vår tids tause morder

Selv korte perioder med inaktivitet kan få store konsekvenser for eldre mennesker. Forskere etterlyser mer ressurser til trening for eldre under pandemien.

Gravid

Myter om graviditet

Er det sunt med sex når du er gravid? Blir du lykkeligere av å få barn?

Lege og pasient. Foto: Ilmicrofono Oggiono

Slik overtaler fastlegene NAV om trygd

Forsker har undersøkt hvordan allmennleger jobber for å overbevise NAV om trygd når pasientens helseplager er diffuse eller vanskelige å forklare.

Portrettbilde av Annette Vogt Flatby

Dette bør du vite om benskjørhet

Annette Vogt Flatby forsker på hvor farlig det er å være benskjør. Hun har gode råd om hva du kan gjøre for å forebygge allerede i ung alder.

Illustrasjonsbilde av person som smører smør eller margarin på knekkebrødet.

Dette grepet ga merkbart lavere kolesterol etter få dager

En ny studie viser at det å bytte fra mettet til umettet fett kan gi merkbart redusert kolesterol hos friske, unge mennesker.

Illustrasjonsbilde av to personer som spiser hamburgere.

Dette må gjøres for å få nordmenn til å spise sunnere

Ernæringseksperter anbefaler blant annet sukkeravgift, skolemåltider og strengere regulering av reklame rettet mot barn.

ungdom og ensomhet

– Ungdom betaler en høy pris for å lojalt følge smittevernreglene

Ungdom hadde god kunnskap om smittevern, men rapporterte om dramatisk lav livskvalitet etter at samfunnet stengte ned.

Barnevernsansatte opplever et sterkt krysspress

Bok gir innblikk i barnevernsansattes hverdag.

– De som ikke har brutt med familien kan oppleve å falle mellom to stoler

OsloMet-forskere har gått gjennom oppfølgingen av personer som utsettes for negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. De anbefaler blant annet å styrke den helhetlige oppfølgingen av enkeltbrukere.

En mann sitter med hjemmekontor ved et kjøkkenbord.

Derfor bør du komme tilbake på jobb

Ergoterapeut og forsker Lisebet Skeie Skarpaas er bekymret for helsemessige og sosiale konsekvenser av hjemmekontor, og anbefaler retur til kontoret.