Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 33 artikler

Sara Cederbom viser Berit Knudtzon treningsøvelser.
Helse og sosialt arbeid

Trener seg til mindre smerter

Mange eldre sliter med ulike typer smerter. For Berit Knudtzon (92) hjalp det å begynne å trene hjemme med en fysioterapeut.

Beina til en kvinne som løper.
Helse og sosialt arbeid

Dette kan du lære av eliteløperne

Forsker Terje Gjøvaag gir råd om hva som skal til for å bli skikkelig god til å løpe.

Jente med ryggen til går alene på en vei.
Helse og sosialt arbeid

Papirløse migranter sviktes i helsevesenet

– Helse- og sosialtjenestene må samarbeide mer og bedre for å kunne hjelpe papirløse migranter, sier sykepleier og førstelektor Trine Myhrvold.

Mann og dame sitter i en sofa med et barn på fanget og en som står på fanget til mannen.
Helse og sosialt arbeid

Norge må tilpasse seg lavere fødselstall

All statistikk tyder på at statsministerens bønn om flere barn ikke vil føre frem.

Besteforelder og barnebarnet sitt.
Helse og sosialt arbeid

Dagens besteforeldre: På en egotripp eller mer engasjerte enn før?

Både småbarnsforeldre og besteforeldre er tydelige på at besteforeldre bør engasjere seg i barnebarnas liv.

Jente med pil og bue i skogen.
Helse og sosialt arbeid

Prøv disse enkle aktivitetene med barna i sommer

– Hold det enkelt, vær tilstede og la barna få tid til å utforske, er forskerens råd for friluftsliv med barn.

Ung kvinne i hijab sitter på en sofa og holder en hånd på armen til en ung kvinne i rollestol.
Helse og sosialt arbeid

Hverdagslivet må få større plass når fagfolk skal hjelpe barn og unge

Det er livet hjemme, på skolen og blant venner som er viktigst for barn og unge.

Fire av mennene som startet på helsesykepleierstudiet ved OsloMet i 2019.
Helse og sosialt arbeid

Flere menn søker seg til helsesykepleie: – Vil utgjøre en forskjell for gutter som sliter

Anders Jungersen Andresen (t.h.) er en av flere menn som startet på helsesykepleierstudiet ved OsloMet i 2019.

Eldre kvinne som går med rullator.
Helse og sosialt arbeid

Enkle øvelser kan hindre at eldre faller

Mange eldre med hjemmetjenester faller oftere og skader seg hjemme enn andre – ofte med langvarige og alvorlige konsekvenser.

Syk kvinne ligger i senga.

Lider du av MUPS?

Medisinsk uforklarte plager og sykdommer, MUPS, kan være et problem, men også en mulighet til å utvide forståelsen av medisinfaget. Det mener en forsker som har dykket ned i diagnosenes roteskuff.

En mann spruter vann med vannslangen på to jenter i hagen.
Helse og sosialt arbeid

Slik blir du mer aktiv med barna i hverdagen

Norske barn og unge er ikke aktive nok, viser en kartlegging. Hva kan foreldre gjøre for å få barna til å bevege seg mer?

Illustrasjonsbilde av to eldre kvinner som spiller kort.
Arbeidsliv, samfunn og velferd  |  Helse og sosialt arbeid

Demenshjelpere inspireres av å være til nytte og glede for andre

Frivillige aktivitetsvenner motiveres av ønsket om å hjelpe andre, men i like stor grad av at det er interessant, lærerikt og meningsfullt, ifølge en ny studie fra NOVA.