Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 42 artikler

Illustrasjonsbilde av baby som ammer.

Får norske barn i seg nok B12 ved fullamming?

Ny studie viser at bekymringen for B12-mangel ved fullamming kan være overdrevet.

Demonstrasjon mot barnevernet.

Har norsk barnevern et ufortjent dårlig rykte?

Kritikken mot norsk barnevern er blåst opp, men deler av kritikken er berettiget, mener OsloMet-forskere.

Gravid kvinne og jordmor.

Jordmødre: Har for få folk til å gi kvinnene god nok omsorg

Mange jordmødre mener det er en stor utfordring å gjøre arbeidet sitt på en tilfredsstillende måte, viser en studie.

Frivillige mannskaper desinfiserer et nabolag i Qingdao i den kinesiske provinsen Shandong.

Kan coronaviruset bli en verdensomspennende epidemi?

– Det er mye usikkerhet og det viktigste nå er å gjennomføre tiltak som hindrer videre spredning av coronaviruset, sier forsker.

Illustrasjonsbilde av en eldre kvinne som sitter på en stol og ser ut av vinduet.

– Mange eldre føler seg som pakker i systemet

Forsker har intervjuet eldre pasienter på korttidsopphold i Oslo.

Kvinne med nyfødt baby på armen.

Tidlig hjelp gir sårbare foreldre en god start

Nytt program forhindrer unødige omsorgsovertakelser og kan forebygge omsorgssvikt i Norge.

Kvinne som går på langrenn i strålende solskinn med skog på den ene siden og ville fjell foran seg.

Slik får du en sunn og aktiv start på det nye året

Forskerne våre gir sine beste mat- og treningsråd for 2020.

Gravid kvinne ved et frokostbord med brødmat, omelett, pålegg og muffins.

Overraskende funn om kostholdet til gravide med svangerskapsdiabetes

I en ny studie om kostholdet til kvinner med svangerskapsdiabetes kommer etnisk norske kvinner dårligst ut.

Illustrasjonsbilde av en kvinne som snyter seg i tørkepapir.

– Enda flere bør vaksinere seg mot influensa

Både leger og NAV bør anbefale vaksine til de som er i risikogruppene, mener forsker.

Sara Cederbom viser Berit Knudtzon treningsøvelser.

Trener seg til mindre smerter

Mange eldre sliter med ulike typer smerter. For Berit Knudtzon (92) hjalp det å begynne å trene hjemme med en fysioterapeut.

Beina til en kvinne som løper.

Dette kan du lære av eliteløperne

Forsker Terje Gjøvaag gir råd om hva som skal til for å bli skikkelig god til å løpe.

Jente med ryggen til går alene på en vei.

Papirløse migranter sviktes i helsevesenet

– Helse- og sosialtjenestene må samarbeide mer og bedre for å kunne hjelpe papirløse migranter, sier sykepleier og førstelektor Trine Myhrvold.