Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 88 artikler

To mennesker sitter på en brygge i skjærgården og prater og ler.
Samlivet i sommer: – Det viktigste er å være til stede i øyeblikket og se hverandre

Sommeren er høysesong for nærhet med partneren din. Universitetslektor Stine Hasle har mange gode råd for hvordan du kan legge til rette for lyst og tenning i ferien.

Lege holder en konsultasjon med en pasient over nett.
Leger opplever utfordringer med konsultasjoner over nett

Pandemien førte til en stor økning av legetimer på nett. I en ny undersøkelse forteller leger om utfordringene.

Tankefull ung mann.
Voksne med ADHD sliter oftere med angst og depresjon enn andre

Det kan være flere grunner til det, kommer det frem i fersk forskning fra OsloMet.

Trykk av to barn som holder hender
Kommune-Norge vil jobbe bedre med unges helse

Hvordan ligger myndighetenes satsing på bedre psykisk helse og livskvalitet blant barn og unge egentlig an?

Mor med delvis ryggen til holder et nyfødt i armene.
Skal undersøkje effekten av foreldrestøtte og ekstra helsehjelp til sårbare førstegongsmødrer

Kan foreldrestøtte og utvida helsehjelp til førstegongsmødrer i krevjande livssituasjonar gi barnet ein betre start på livet?

Berit Mortensen sitter på en benk utendørs sammen med den palestinske prosjektlederen Sahar Hassan.
– Det er et stort problem at mange mødre i fattige land får store helseproblemer etter fødsel

Jordmødre i flere land jobber sammen i OsloMet-prosjekt for å redde flere kvinner og barn i lavinntektsland.

Person i rullestol, sett bakfra
Skadde får lite hjelp når de vil tilbake i jobb

Hvordan fungerer samarbeidet mellom NAV, lokale helsetjenester og spesialisthelsetjenesten når de møter et menneske i krise?

Illustrasjonsbilde av en kvinne som gjør øvelser sammen med en fysioterapeut.
Hvordan komme seg best mulig etter hjerneslag?

Rundt 12 000 nordmenn får hjerneslag hvert år. Stipendiat Liss Marita Solbakken har gode råd til dem som blir rammet.

Christina Hernandez Engelhart bruker selv jordmorstetoskopet innimellom når hun jobber som jordmor på Ullevål sykehus
Jordmødre lytter fortsatt på hjertet med dette stetoskopet

Nå frykter forskere at det tradisjonelle instrumentet kan forsvinne fra fødestuene.

Illustrasjonsbilde av håndvask.
Mangelfull håndhygiene på sykehjem gjennom pandemien

En ny studie av hvor godt helsearbeidere på sykehjem utfører håndhygiene viser at det gjøres for lite for å hindre spredning av infeksjoner.

Illustrasjonsbilde av en kvinne som lener hodet mot armen.
Blir utsatt for tvilsomme helseråd om kosttilskudd

En ny studie viser at det er mer vanlig blant personer med fibromyalgi å ta kosttilskudd enn i befolkningen ellers.

Illustrasjonsbilde av to kvinner som snakker med to helsepersonell.
Hva trenger pårørende til pasienter i selvmordsfare?

Ny studie viser at noe av det viktigste helsepersonell kan gjøre, er å ta på alvor de erfaringene pårørende har med pasienten, og formidle håp.