Finn et sted å bo i Oslo!

Dronefoto av campus Pilestredet med Oslo sentrum og Oslofjorden i bakgrunnen

Bo utenfor sentrum

Det finnes flere studentboliger utenfor sentrum. Disse ligger ofte litt nærmere naturen og gir deg enkel tilgang til alle mulighetene som følger med skog og mark. Likevel er det ikke langt inn til sentrum.

T-banen til Sognsvann omringet av trær i gyldne høstfarger.

Kringsjå Studentby – rett ved marka

Kringsjå er den største studentbyen med 2484 boliger. Den ligger rett ved siden av Sognsvann og det er superlett å komme seg ut på tur i Nordmarka.

Her har du også tilgang til treningssenter, matbutikk og kafé i studentbyen. Det er også et t-banestopp rett ved siden av med hyppige avganger, og du kommer deg til sentrum på 15 minutter.

Hvis du liker å bo tett på naturen og ikke vil bo midt i sentrum er Kringsjå perfekt for deg.

Dronefoto av skog og vann i Nordmarka

Sogn Studentby – den koselige studentbyen

Sogn studentby er den eldste studentbyen i Oslo, og blir ofte kalt den koseligste.

Den ligger en gåtur på ca. 20 minutter nedenfor Kringsjå Studentby, så også her er du nærme både Sognsvann og Nordmarka – og de uendelige turmulighetene som finnes der.

Sogn ligger også rett i nærheten av Ullevål Stadion med flere butikker, restauranter og ikke minst fotballkamper. Du kan også gå i 10 minutter til Domus Athletica som er SiO sitt største treningssenter for studenter.

Fra Sogn tar det ca. 15 minutter med t-bane til sentrum. Du kan også ta bussen som stopper rett utenfor. På Sogn kan du nyte rolige omgivelser og et grønt uteområde.

Vestgrensa Studentby – bo på treningssenteret

Vestgrensa Studentby er en av de nyere studentboligene og ligger rett ved siden av treningssenteret Domus Athletica. På Domus Athletica finner du svømmehall, fotballbaner, gruppetimer og mye mer.

Ullevål Stadion ligger en gåtur på 10 minutter unna, og det er god tilgang til trikk og t-bane bare 5 minutter fra inngangsdøra.

Universitetet i Oslo har et byggeprosjekt ved siden av som er ferdig i 2024. Det kan derfor være periodevis byggestøy i nærheten.

Ullevål Studentby – midt mellom sentrum og naturen

Midt mellom sentrum og Nordmarka finner du Ullevål studentby, så her er det lett å komme seg avgårde enten du vil til sentrum eller ut i naturen.

Rett i nærheten finner du trikken som går direkte til OsloMet campus Pilestredet, i tillegg til flere busslinjer. Det tar ikke mer enn 20 minutter å gå fra studentbyen til OsloMet.

Joggere og turgåere langs Akerselva

Bjølsen Studentby – rett ved Akerselva

Bjølsen studentby er en mer moderne studentby som ligger nord for Sagene i Oslo.

Her har du nær tilgang til alt Sagene og Torshov har å tilby av koselige kaféer, restauranter og butikker. I tillegg er du rett i nærheten av Akerselva hvor det er veldig populært å ta seg en treningstur.

Det går buss like i nærheten av studentbyen hele dagen og kvelden, og her går det også nattbuss forbi. Bussen fra Bjølsen studentby stopper også rett i nærheten av OsloMet.

Hvis du har lyst til å bo litt mer urbant, men ikke helt i sentrum er Bjølsen et godt valg. Her får du et rolig sted å bo med enkel tilgang til byen.

For å hjelpe deg på veien har vi laget en liten guide over noen av de mest populære stedene studenter velger å bo. Du kan bo midt i sentrum eller nærme skogen og uansett hvor du har lyst til å bo så finnes det mest sannsynlig en studentbolig fra Studentsamskipnaden SiO du kan bo i.

Studentsamskipnaden SiO har som hovedoppgave å ha tilbud som gjør studiehverdagen lettere. Du er medlem av SiO så snart du har betalt semesteravgiften og kan da benytte deg av alt fra lege til treningssenter. Det er SiO som leier ut studentboligene i Oslo, og de kan du søke om å bo i allerede nå.

Finn et sted å bo med SiO sin boligoversikt (sio.no).

Bo sentrumsnært

Det finnes mange studentbyer som ligger i Oslo sentrum. Her bor du midt i byen og kan derfor nyte alle tilbudene som følger med, og kan du kan velge studentboligen i den bydelen som passer din personlighet best.

Bygninger og trær i St.Hanshaugen studentby

St. Hanshaugen Studentby – midt i smørøyet

Rett ved en av Oslos mest populære parker finner du St. Hanshaugen studentby. Her bor du både sentralt og med grønne omgivelser.

Knappe 10 minutter unna studentbyen ligger OsloMet campus Pilestredet, så her får du en kort vei til universitetet. Du kan gå de fleste steder fra St. Hanshaugen studentby, men det finnes også både busser og trikker du kan benytte deg av i nærheten.

Stensberggata studenthus

Stensberggata Studenthus – et sentralt sted å bo

Stensberggata studenthus ligger godt plassert nederst på St. Hanshaugen, og du er på OsloMet campus Pilestredet etter en 5 minutters gåtur.

Det tar ikke mer enn 15 minutter å gå til sentrum, Grünerløkka eller Majorstua herfra, men du kan lett benytte deg av både buss og trikk i nærområdet.

Hvis du har lyst til å bo i kollektiv med de andre på studenthybelen er dette et bra sted å bo, for her deler man på fellesarealene og har egne soverom.

Fasaden til Pilestredet studenthus

Pilestredet Park Studenthus – for deg som vil bo på campus

Vil du bo så å si på campus? Da er Pilestredet Park studenthus noe for deg.

Med en gangavstand på ca. 2 minutter til de fleste steder på campus kan du nesten rusle til forelesing i tøflene fra dette studenthuset.

Her bor du i et miljøvennlig og moderne studenthus med en flott takterrasse og med en sentral beliggenhet. Du kommer deg til Slottsparken og Karl Johans gate på 5 minutter, og trikken stopper like utenfor.

Kansleren Studenthus – på oppblomstrende Tøyen

Kansleren studenthus ligger sentralt på Tøyen, et område øst i Oslo som blir mer og mer populært.

Herfra er det kort vei til det meste Oslo har å by på, og din nærmeste nabo er Botanisk hage. Her kan du nyte varme vårdager i blomstrende omgivelser.

Det er heller ikke lang vei ned til Grønland. Der kan du handle billige grønnsaker på Grønland Torg eller prøve en ny og spennende matrett. Det tar deg ikke lang tid å gå til sentrum eller Grünerløkka fra Kansleren studenthus.

Det har blitt studentboliger i den gamle siloen på Grünerløkka

Grünerløkka Studenthus – en avrundet hipsterbolig

Midt på Grünerløkka finner du Grünerløkka Studenthus, og det er ikke vanskelig å få øye på for studenthuset er en ombygget silo. Der det tidligere ble lagret korn er det nå 226 studentboliger.

Så hvis du har lyst til å oppleve hipsterlivet på Grünerløkka og samtidig bo på et unikt sted er dette studentboligen for deg. Noen av boligene er faktisk trill runde med spesiallagde møbler.

På Grünerløkka finner du det beste Oslo har å by på av vintage butikker, kaféer og restauranter, og trikkene suser ofte forbi.

Her tar det ikke mer enn 5 minutter med trikken ned til sentrum, og du kan gå til OsloMet campus Pilestredet på ca. 20 minutter.

OsloMet's campus Kjeller

Har du søkt på et studie som foregår på OsloMet campus Kjeller?

På Åråsen Studenthus i Lillestrøm bor du i nærheten av OsloMet campus Kjeller.

Dette er SiO sin eneste studentbolig i nærheten av campus Kjeller med 203 boliger og to takterrasser alle kan bruke.

Lillestrøm sentrum ligger 1,5 km unna Åråsen studenthus og her kan du gå i butikker, dra på restaurant eller gå på kino.

Fra Lillestrøm togstasjon tar det ikke mer enn 10 minutter med toget inn til Oslo sentrum.

Om studentboliger

Det finnes mange flere studentbyer i Oslo enn de vi har nevnt her. For å lese mer om studentboliger kan du besøke SiO sine hjemmesider.

Det finnes mange forskjellige varianter av studentboliger. Du kan få en hybel hvor du deler kjøkken og bad med andre, et rom med privat bad og delt kjøkken, leilighet med eget kjøkken og bad, parleiligheter og familieleiligheter. Leilighetene kan komme både møblert og umøblert.

Uansett hvilken livssituasjon du er i så finnes det sannsynligvis en SiO-bolig for deg.

Studenter spiser middag sammen rundt et spisebord.

Hva om jeg ikke vil bo i en studentbolig? Hva gjør jeg da?

Hvis du ikke har lyst til å bo i en av SiO sine studentboliger så er det også et stort privat utleiemarked i Oslo. Her leier du en leilighet av privatpersoner eller utleiefirma og du kan finne leiligheter rundt omkring i hele byen.

Ved å leie privat kan du for eksempel alliere deg med en gruppe venner og flytte inn i en leilighet sammen og bo i kollektiv. Du kan også finne et rom i et kollektiv som allerede finnes og bli kjent med nye folk.

For å finne leiligheter som leies ut i det private markedet kan du søke på finn.no eller hybel.no.

Fargerike boligblokker og grønne trær

Begynn boligletingen tidlig

Uansett hvordan du ønsker å bo har vi et siste tips: begynn å lete tidlig!

Det lønner seg å søke på studentbolig eller begynne å lete etter leilighet allerede nå, for selv om du ikke er helt sikker på om du kommer inn på ditt førstevalg så vet du kanskje hvilken by du skal ende opp i.

I mai og juni blir de fleste avgangsstudentene ferdig med sine eksamener og mange flytter fra byen. Hvis du er tidlig ute kan du være heldig å få en av de boligene som blir ledige allerede før sommeren.

Det lønner seg å være tidlig ute og sikre seg en plass, for etter opptaket er det mange flere som leter etter bolig.

Livet som student i Oslo

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!