Velkommen til fadderuke på OsloMet!

Fadderuke på Oslomet: To unge menn som er faddere smiler. Den ene holder et skilt med "gruppe fem" over hodet.

Etter to år med pandemi blir det ekstra gøy å ta imot nye studenter på OsloMet med velkomstseremoni, fadderuke og andre sosiale aktiviteter. Som ny student er du invitert til å ta del i universitetets fadderuke som arrangeres hvert år. I løpet at denne uken vil du bli kjent med medstudentene dine og storbyuniversitetet OsloMet.

 

Smilende kvinne og mann med gule OsloMet t-skjorter merket fadder.

Hvorfor har vi fadderuke?

Som ny student lurer du kanskje på hva hensikten med en fadderuke er og hva den går ut på? Her kommer fadderkoordinator Henriettes tre gode grunner til hvorfor fadderuken gjennomføres og hvorfor du burde delta:

Fadderuke og studiestart på OsloMet: nye studenter koser seg i en park i Oslo. I forgrunnen er en mannlig fadder i gul t-skjorte som holder en volleyball.

Hva kan du forvente i fadderuken?

På OsloMet er det 13 ulike fadderstyrer som gjennom et helt år jobber iherdig med å planlegge fadderuke for universitetets nye studenter. Fadderstyrene legger opp til et bredt utvalg av faglige og sosiale opplegg som er tilrettelagt for alle. Disse blir laget for at du som student skal få en best mulig start på studiene, både faglig og sosialt.

– Jeg er så utrolig stolt av fadderstyrene våre! De har jobbet hardt hele veien, og sørget for at de nye studentene skal komme til et universitet der de legger til rette for en fantastisk fadderuke, forteller Henriette. 

Her finner du informasjon om hva som skjer i fadderuken (student.oslomet.no)

To smilende kvinnelige faddere med OsloMet genser/t-skjorte.  Bak følger flere unge mennesker. Bildet er tatt på studiested Pilestredet.

Fadderkoordinatorens tips til nye studenter

Som ny student på universitetet, og kanskje også i en ny by, vil det alltid være skummelt den første tiden. Men ifølge Henriette kan man slappe helt av. 

– Vet du hva? Det er like skummelt for alle andre også. Alle er i samme båt, og alle er litt usikre, spente og nervøse under studiestart. Husk at du ikke er alene. Vi på OsloMet står klare med åpne armer for å guide deg gjennom studiestart, sier Henriette.

En faddergruppe står på en fotballbane. De står i små grupper og snakker.

Studieliv

Ung lærer og to elever i et klasserom. I bakgrunnen er det også elever og noen av dem rekker opp hånda.
Prøv deg i arbeidslivet

Som student ved OsloMet får du testet deg selv i yrket som en del av utdanningen. Det kalles praksis – og du kan til og med ha praksisperioden i utlandet.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!