Portrett Therese Sefton ved NOVA, OsloMet.

Therese Sefton: – Gode kolleger har støttet og motivert meg til å tørre å satse på en forskerkarriere

Stipendiatprofil: Therese har vært heldig som har hatt utrolig støttende og flotte mennesker rundt seg i masterstudiet. Dette er hovedgrunnen til at hun i dag er i gang med en forskerkarriere.

Fortell litt om prosjektet ditt

Mitt prosjekt handler om kompleks problemløsning i samfunnet. Mer spesifikt skal jeg ta utgangspunkt i Covid-19-pandemien og undersøke hvordan ulike aspekter av proporsjonalitet gir økt kompleksitet og skaper større usikkerhet i krisehåndtering.

Dette skal studeres komparativt med et fokus på lokale demokratier (kommuner) i Norden gjennom ulike grenseperspektiver (territorielle og institusjonelle). 

Hva lurer du mest på for tiden?

For tiden lurer jeg mest på hvordan jeg skal skrive interessevekkende abstrakter til konferanser og ikke minst hvordan jeg skal ramme inn og presentere mitt arbeid på en måte som er noenlunde forståelig. Ellers er jeg nysgjerrig på hvordan det egentlig står til med det nordiske samarbeidet. 

Hva fikk deg til å velge å starte på et doktorgradsløp?

Jeg har ikke gått en strak vei og min bakgrunn vitner nok mer om en generalist enn spesialist. Jeg har sannsynligvis vært heldig som har hatt utrolig støttende og flotte mennesker rundt meg i masterstudiet.

Når jeg skulle skrive masteroppgaven i fred- og konfliktstudier på Universitetet i Oslo fikk jeg plass på PRIO. Der hadde jeg ikke bare veldig gode og støttende veiledere og kollegaer, men jeg lærte også mye om hvordan det er å jobbe i akademia og som forsker.

Jeg fikk veldig god støtte fra andre forskere der og på UiO som jeg senere jobbet tett sammen med i et par prosjekter. De har støttet meg videre og motivert meg til å tørre å søke og satse på en forskerkarriere. Så dukket POLYGOV-prosjektet opp, og skjebnen ville ha det til at jeg fikk ph.d.-stillingen der, noe jeg er veldig glad for. 

Hva er bra med å være stipendiat ved NOVA?

Mitt aller første inntrykk er at det her pågår masse interessant forskning, og at det er mange flinke forskere fra et mangfold av disipliner. Jeg liker veldig godt at det finnes ukentlige forum hvor vi kan dele vårt arbeid og få innspill. Her er det mye å lære. Et stort pluss er at alle er veldig hyggelige. 

Hvordan ser drømmeprosjektet ditt ut?

Jeg tror at jeg er i noe av et drømmeprosjekt nå faktisk. Selv om jeg skriver min avhandling innenfor et prosjekt, har jeg fått stor frihet til å utforme selve problemstillingen og utvikle både problemstillingen rundt proporsjonalitet og ulike grenseperspektiv i en nordisk kontekst.

Her har min veileder også vært utrolig lydhør og vi har hatt en god og kreativ prosess i utformingsfasen

Fakta

Aktuell lesing/tv-titting

    Laster inn ...
    Publisert: 17.02.22 | Halvard Dyb