10 dragartister står på scenen i et dragshow.

Kunsten å dragge

Videreutdanning

Kunsten å dragge er et utøvende og tverrestetisk studium for deg som vil bli kjent med kunstformen drag. Studiet er for deg som ønsker å jobbe med og anvende drag som et estetisk kommunikasjonsfag og forankre dette i teaterkunsten, pedagogikken, og andre kunstfag og fagfelt.

 • Opptakskrav

  For å søke på denne videreutdanningen må du ha 

  Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak kom alle kvalifiserte inn.

  Hvordan regnes poengsummen din ut?

 • Slik søker du

  Du søker på Søknadsweb med studiekode 215 3586.

  • 15. april: ordinær søknadsfrist
  • 1. mars: tidlig opptak

  Mer om å søke på videreutdanninger.

  Ledige studieplasser:

  Vi har fortsatt noen ledige studieplasser. De vil bli lagt ut med mulighet for å søke fra 1. august. Mens du venter på at søknadsportalen skal åpne, kan du registrere din interesse for studiet på nettskjemaet under. Det er helt uforpliktende. Når du har registrert deg, sender vi deg litt mer informasjon om studiet og en påminnelse når det nærmer søknadsfristen. 

 • Om studiet

  Kunsten å dragge (engelsk "The Art of Drag")  er et utøvende og tverrestetisk studie som gjør deg kjent med kunstformen drag og hva som skal til for å anvende og formidle drag.

  Drag ses her som iscenesettelse av kjønn og uttrykk gjennom transformasjonsteknikker og scenekunst.

  Du tilegner deg kunnskaper og ferdigheter gjennom praktisk-teoretisk undervisning/workshops med hovedvekt på det praktiske. Her får du det som skal til for kunne skape ditt draguttrykk og formidle et kunstnerisk drag-konsept på en scene. 

  Studiet er for deg som ønsker å jobbe med og anvende drag som et estetisk kommunikasjonsfag og forankre dette i teaterkunsten, pedagogikken, og andre kunstfag og fagfelt.

  Kunsten å dragge er for deg som liker å jobbe utøvende og praktisk, som vil utfordre deg selv og som ønsker mer kunnskap og ferdigheter innenfor dragsjangeren. Dette er også for deg som ønsker å fylle din verktøykasse med nye metoder, teorier og refleksjoner og bruke dette i andre fagfelt hvor det er relevant.

  Arbeidsformene på studiet vil være forelesninger, demonstrasjoner, forestillingsarbeid, utprøvinger av kostyme og sminke, konseptutvikling, sminking, kostymedesign, seminar, veiledning og faglig diskusjon. Det forutsettes aktiv deltagelse i undervisningen.

  Målet er å utvikle kunnskaper, idéer, ferdigheter og faglige forståelse. Det forventes at studentene anvender pensum i emnet, samt innhenter og anvender relevant fagstoff utenfor pensum.

  Foto på studiepresentasjonen: Karina Klingen Rønning.

  Se programplan på student.oslomet.no

 • Hva koster det?

  Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).

  I tillegg må du betale en materiellavgift på 450 kroner. 

 • Studiets oppbygging

  Valgfritt emne Løper over flere semestre

  1. studieår

  1. semester
  2. semester

Faglig leder

Laster inn ...
Starter Skandinavias første studium i drag

Fra høsten 2022 tilbyr OsloMet som det eneste universitetet i Skandinavia, høyere utdanning i drag.

10 dragartister står på scenen i et dragshow.