Tema for fagdagen er språkutfordringer i yrkesopplæringen med vekt på dybdelæring, elevers/deltakeres norskspråklige ferdigheter, lese- og skrivevansker og utvikling av fagspråk.
Presentasjonene vil bli strømmet og tatt opp. Alle påmeldte deltakere vil motta en lenke til strømmingen i begynnelsen av uke 2, 2026. Etter fagdagen vil presentasjonene sendes til alle påmeldte deltakere.
Det blir kaffe og mingling fra klokka 9, og selve programmet varer fra 9.30-13.30.
Konferansier for dagen er Kaia Mobråten, førsteamanuensis ved OsloMet.
Program
- 09.00: Kaffe/te og frukt
- 09.30: Velkommen. Hege Anita Danielsen, studieleder ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning.
- 09.35: Språk og dybdelæring – to sider av samme sak? Halvor Spetalen, dosent ved OsloMet.
- 10.00: Arbeid med ord og begreper i yrkesfag når norsk er andrespråket. Kjersti Skappel Price, universitetslektor ved OsloMet.
- 10.25: Pause.
- 10.35: Å lære språket i faget: Erfaringer med fagspråkopplæring i restaurant- og matfag. Nina Guttormsen, adjunkt ved Siggerud skole og Caroline Jensen, adjunkt ved Mysen videregående skole.
- 11.00: Integrert språk- og fagopplæring. Katarina Hundal, seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO), OsloMet.
- 11.30: Lunsj.
- 12.30: Lese- og skriveutfordringer hos ungdom. Ingeborg Ribu, førsteamanuensis ved OsloMet.
- 12.55: Språklige utfordringer i utdanningsprogrammene restaurant- og matfag (RM) og salg, service og reiseliv (SSR) – resultater fra en undersøkelse høsten 2025. Halvor Spetalen, dosent ved OsloMet.
- 13.20: Oppsummering og avslutning av fagdagen. Kaia Mobråten, førsteamanuensis ved OsloMet.