Doktorgradsprogrammet ingeniørvitenskap ble etablert av Fakultet for teknologi, kunst og design i 2018 med støtte fra Simula Metropolitan Center for Digital Engineering (SimulaMet).
Vi gratulerer Vajira Thambawita (simula.no) med den vellykkede avhandlingen, "DeepSynthBody: begynnelsen på slutten for datamangel i medisin", som han forsvarte på disputasen 15. desember 2021.
Her introduserer han et nytt rammeverk for en løsning på noen av begrensningene som medisinske data fører med seg.
På grunn av begrenset tilgang til data, er det i dag utfordrende å utvikle nye og effektive maskinlæringsløsninger basert på medisinske data.
Rammeverket "DeepSynthBody" bruker såkalte "generative adversial networks" til å produsere realistiske syntetiske data, som gir sammenlignbare resultater med eksperimenter hvor det brukes reelle data.
Dette åpner for en ny æra av maskinlæringsapplikasjoner i medisin hvor man bruker en syntetisk modell av menneskekroppen.
Vajira har blitt veiledet av sjefsforsker Michael A. Riegler, professor Pål Halvorsen og professor Hugo Hammer.
Bildet av Vajira Thambawita øverst i artikkelen er tatt av Karoline Frøberg Hagene/Simula. Bildet av fasaden er tatt av Benjamin Ward/OsloMet.
Les hele artikkelen på simulamet.no (simulamet.no).
Mer om forskning på kunstig intelligens
EU-prosjektet AI-Mind vil bruke kunstig intelligens for å korte ned tiden det tar å få en demensdiagnose.

Målet å øke suksessraten for par som får assistert befruktning ved hjelp av kunstig intelligens.

Nordic Center for Sustainable and Trustworthy AI Research (NordSTAR) er ett av fem forskningsmiljøer på OsloMet som nylig har fått status som fremragende forskningsmiljø av særlig høy kvalitet.

Kunstig intelligens blir stadig viktigere i hverdagen til de aller fleste. Men vet du egentlig hva kunstig intelligens er, og hva det kan brukes til?

Kunstig intelligens automatiserer kjedelige rutineoppgaver, men gir oss store utfordringer i sikkerhet, personvern og energiforbruk.
