Hvordan påvirkes blodsukkeret individuelt?

Bli med i et forskningsprosjekt der vi undersøker hvordan blodsukkeret endres ulikt hos ulike individer.

Blodsukkeret responderer på flere faktorer som kosthold, søvn, stress, og fysisk aktivitet med mer. Effekten på blodsukkeret kan være ulik fra individ til individ, og kan også variere hos det enkelte individet.

Hvem kan delta?

Vi søker friske, normalvektige kvinner og menn i alderen 18-65 år, med normalt blodsukker, kolesterol og blodtrykk. Om du røyker, er gravid eller ammer kan du ikke delta.

Du bør ha bosted i Oslo eller omegn slik at du har mulighet til å møte opp på OsloMet, studiested Kjeller, en gang i måneden i løpet av det halvåret vi samler inn data.

Du må ha din egen iPhone fordi vi bruker smartklokker fra Apple til å samle inn data.

Mål og hensikt

For å bedre helsen og redusere risiko for sykdom, trenger vi å forstå hvordan de forskjellige faktorene påvirker individuell metabolsk regulering.

Denne studien har som mål å få bedre kunnskap om hvilke variabler som påvirker individuelle forskjeller i blodsukkerregulering.

I tillegg ønsker vi å få innsikt i hvordan deltagerne opplever belastningen ved at vi samler inn store mengder data fra dem.

I dette forskningsprosjektet vil vi samle inn store mengder data og analysere dem ved hjelp av maskinlæringsmetoder (kunstig intelligens).

 • Hva innebærer det å delta?

  Datainnsamlingen foregår både på OsloMet og hjemme hos deg selv ved at du registrerer data via nettbasert spørreskjema, smartklokke og mobil (iPhone) og en sensor som festes på armen. 

  Du får tildelt smartklokke og sensor, men du må bruke din egen iPhone.

  Datainnsamlingen foregår i en periode på 4-6 måneder. I denne tiden skal du leve som normalt, men registrere alt du spiser og drikker, fysisk aktivitet, stress og søvn med mer. I tillegg må du fylle ut spørreskjema og ta blodprøver og avføringsprøve.

  Du må møte opp en gang i måneden på OsloMet, studiested Kjeller, totalt ca. 5-7 ganger i løpet av det halvåret datainnsamlingen pågår.

  En dag i måneden skal du spise et bestemt kosthold. Blodprøver blir tatt både i armen (venøst) og som fingerstikk (kapillært). 

  To dager i måneden skal du ta en sukkerbelastningstest der vi måler hvor mye blodsukkeret øker etter et sukkerinntak.

  Du får informasjon, utstyr og matvarer du trenger for å gjennomføre. Prøvene sender du til oss i ferdigfrankerte konvolutter, totalt 5-7 ganger.

  Du vil også bli spurt om å delta i et individuelt intervju etter gjennomført studie der vi ønsker å spørre deg om dine holdninger til innsamling og å gi fra deg store mengder personlige data, og erfaringer med å delta i studien.

 • Hva får jeg for å delta?

  Du får en vurdering av risikomarkører i blodet som blodsukker og kolesterol. Om du ønsker det, vil du få vite alle dine prøvesvar.

  Spesifikke matvarer som skal inntas på bestemte dager får du gratis.

  Dersom du fullfører studien, får du beholde smartklokken fra Apple som takk for hjelpen.

 • Prosjektets medlemmer

  Laster inn ...

Interessert?

Er du interessert eller ønsker du mer informasjon om studien, kontakt oss på e-post.