PÅDIGVEL – Pålitelig digital velferdsforvaltning

PÅDIGVEL undersøker hvordan hensynet til pålitelig forvaltning ivaretas når NAV utvikler nye digitale løsninger for behandling av sykepenger og dagpenger, og hvordan slike digitaliseringsprosesser blir til.

Forskningsprosjektet PÅDIGVEL skal utvikle kunnskap om hvordan og hvorvidt hensynet til pålitelig forvaltning ivaretas når NAV utvikler digitale løsninger for behandlingen av sykepenger og dagpenger. Det ser nærmere på digitaliseringsprosesser og hvordan de begrunnes, organiseres, gjennomfører og blir argumentert for.

Målet er å bruke kunnskapen til å analysere rettslige problemstillinger knyttet til rettssikker saksbehandling og personvern, og å kunne gi konkrete anbefalinger til NAV som belyser utfordringer og problemstillinger i utviklingen og anvendelsen av digitale løsninger, slik at hensynet til pålitelig forvaltning ivaretas. Dette gjelder spesielt i spørsmålet om en fremtidig bruk av maskinbaserte læringsmodeller.

Forskningsprosjektets hovedmål

 • Prosjektdeltakere

   Laster inn ...

  Forskningsnyheter

  Bein på rekke og rad
  Anbefaler å styrke innsatsen for barn og unge på Romsås

  Gapet mellom fattig og rik øker, og områder i Grorud bydel i Oslo sliter med fraflytting, trangboddhet, dropout, rotløshet og utrygghet.

  Illustrasjonsbilde av et eldre par som ser ut mot naturen.
  Dette bør du vite om demens

  Professor Birgitta Langhammer gir råd om hva som kan hindre utviklingen av demens.

  Stjernehimmel med nærbilde av en stor og lysende galakse
  Er planeter eller stjerner størst? Mange norske elever vet ikke svaret på dette

  OsloMet-forskere har undersøkt norske ungdomsskoleelevers kunnskap om grunnleggende astronomi.