Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 669 artikler

To skoleelever sitter og leser i skolebøker sammen.
Evalueringen av seksårsreformen: Slik kan skolen bli bedre for de yngste elevene

Forskerne foreslår flere pedagoger, rom som gjør det mulig å leke inne, og mer høytlesning.

En gruppe mennesker går nedover en gang, tre mennesker foran snakker samme, en kvinne med langt brunt hår og rød skjorte, en kvinne i hvit genser og mørkt krøllete hår og en man med mørkt hår, skjegg og briller i stripete genser.
Samarbeid + ledelse = sant?

Et nytt prosjekt utforsker nye former for ledelse, for å gi bedre tjenester i kommunene og dermed økt livskvalitet for innbyggerne.

tre ungdommar ser på telefon saman
Kvifor får eg akkurat denne reklamen?

Lyttar mobilen til samtalane våre og sender oss reklame basert på kven vi er? Det er mykje vi ikkje veit om reklamepresset i digitale medium, og forskarane er bekymra.

Regjeringsbygget i Oslo en mørk kveld eller natt. I flere rom står lysene på.
Hvordan spare mer energi i bygg? En digital «tvilling» kan være løsningen.

Bygg står for om lag 40 prosent av energiforbruket i Norge. OsloMet-forsker vil nå utvikle digitale «tvillinger» av bygg som gjør det mulig å spare mye mer energi.

En gård med stor vindmøller i bakgrunnen.
Opprøres du av klimajournalistikk? – Noen synes det er meningsløst å ofre seg for noe de ikke tror virker

Mange lesere opplever klimajournalistikken som urettferdig. Men hva kan journalister gjøre med det?

Ung gutt med ryggen mot en vegg - stirrer tankefullt
Slik opplevde barn og unge i barnevernet pandemien

En ny studie fra OsloMet viser at barn og unge som mottok barnevernstiltak under pandemien, opplevde økt ensomhet, flere konflikter i hjemmet og utfordringer med fjernundervisning.

Syklister på elsykler en sommerdag med solskinn
Slik kan vi få flere til å sykle

Sykkelforsker Daniel Piatkowski viser hvordan vi kan få enda flere ut av bilene og over på sykkel i sin nye bok.

Samarbeid på arbeidsplassen
– Jeg vil ikke ha oppmerksomhet, men jeg vil ikke være usynlig

Gjør arbeidsplassene nok for å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø for dem som endrer kjønnsidentitet?

Oda Lunde selger vaffel til en gutt i kiosken til Hauerseter sportsklubb
Mye usunn mat og drikke i idrettskioskene

Idrettsbanen bør være en arena for sunn mat, sier forsker. Likevel er det mat med masse sukker og mye fett som tilbys i idrettskiosken, viser en ny studie.

Kvinne og mann samarbeider sammen på et evrksted
Bedre samarbeid kan få folk lettere i arbeid

Kan det «å snakke bedre sammen» være nøkkelen til bedre arbeidsinkludering i bedriftene? Svært mange bedrifter mangler arbeidskraft. Samtidig står altfor mange utenfor arbeidslivet. Ny rapport viser at et nytt mentorsamarbeid kan være en del av løsningen.

Mannlig barnehaglærer hjelper en liten gutt som bygger en figur.
Barnehagelærere med masterutdanning: Blir tryggere og stiller kritiske spørsmål

Barnehagelærere med masterutdanning blir faglig trygge og ser ting på nye måter, viser et forskningsprosjekt. Men er barnehagene rigget for å få utbytte av kompetansen deres?

Eldre datter gir sin gamle mor et glass vann i stuen
Sjukmelder seg for å hjelpe gamle foreldre

Ny forsking viser at vaksne barn bruker sjukelønsordninga til å yte omsorg til dei eldre foreldra sine.