English version
Niels Peter Underland

Niels Peter Underland

Fagområder

Vitenskapsdisipliner

Humaniora

Emner

Teater

Land

Norge

Publikasjoner og forskningsresultater

Formidling

Underland, Niels Peter (2023). Audition og innøving av fire nye skuespillere for turne vår/høst 2023, "Mulegutten", manus og regi Niels Peter Underland Forestillingen er basert på en bok av Øyvind Torseter, og var produsert for Nordland Teater i samarbeid med Teater Joker. Ur-premiere 21. oktober 2021, Nordland Teater i Mo i Rana Østlandspremiere 3. desember 2021, Bærum Kulturhus.Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde , Norsk Komponistfond, Nordland Teater. Teater.

Underland, Niels Peter (2023). Kurs for Trondheim kommune, Kupp en klassiker, bruk av seriemime. Kulturskolen. Trondheim kommune.

Underland, Niels Peter (2023). Kurs i seriemime på konferansen "Drama Boreale", om samarbeid og virkemidler. Drama Boreale. Est.

Underland, Niels Peter (2023). Kunstnerisk forskning, fra undervisning til scene, fra scene til undervisning. Hvordan ett fag er utviklet med sterk påvirkning av studentene i samspill, seriemime utviklet fra 1991, fra student arbeider til profesjonelle forestillinger til Mulegutten, som i dag turnerer i den kulturelle skolesekken med Teater Joker, utviklet i samarbeid med Nordland Teater. Forskergruppe møte. Est.

Underland, Niels Peter (2023). Ny innøving med en ny skuespiller, Sindre Strand Offerdal for turne høst 2023,i Oslo,Viken,Agd:"Mulegutten",manus og regi Niels Peter Underland Forestillingen er basert på en bok av Øyvind Torseter, og var produsert for Nordland Teater i samarbeid med Teater Joker. Ur-premiere 21. oktober 2021, Nordland Teater i Mo i Rana Østlandspremiere 3. desember 2021, Bærum Kulturhus.Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde , Norsk Komponistfond, Nordland Teater. [Kunstnerisk og. Teater.

Ellinggard, Stine ; Underland, Niels Peter (2023). På tur med Askeladden. Bjørnstad, Gunhild Brænne; Ellinggard, Stine (Red.). Performative innganger til undervisning - perspektiver på skapende læring med tverrfaglige tema. Universitetsforlaget.

Underland, Niels Peter (2022). En bok om Karel Hlavaty, 4 sider m bilder i "Stikkordet", et medlemsblad for Norsk Skuespillerforbind. 4 s. Stikkordet. Vol. 2.

Underland, Niels Peter (2022). Reven, Grisen og Konglesugeren.
https://youtu.be/GGWBWR58jHw

Underland, Niels Peter (2021). Teater Joker 30 år. som kunstnerisk leder av stiftelsen ble jeg intervjuet av UNIMA og skuespiller Erlend Rødal Vikhagen om tilblivelsen av Teater joker og noe av historikken fram til desember 2021. Vi ble invitert av Bærum Kulturhus til å vise 5 av våre forestillinger mellom 3. og 5. desember med "Mulegutten" som selve jubileumsforestillingen, og "Mulegutten" ble vist to ganger for fulle hus. Forøvrig viste vi "Baron von Munchaussen","Det var engang det var et nå", "Norges historie", "Brune". Teater.

Underland, Niels Peter (2021). "Mulegutten", manus og regi Niels Peter Underland, en figurteaterforestilling med bruk av maske, figurer, objektteater og seriemime. Forestillingen er basert på en bok av Øyvind Torseter, og var produsert for Nordland Teater i samarbeid med Teater Joker. Ur-premiere 21. oktober 2021, Nordland Teater i Mo i Rana Østlandspremiere 3. desember 2021, Bærum Kulturhus.Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde , Norsk Komponistfond, Nordland Teater. Teater. "Mulegutten"

Publikasjonslisten er hentet ut av Cristin. Listen kan være ufullstendig