Jenter og teknologi

Kjemishow. Vi ser en kvinnelig kjemiker i hvit laboratoriefrakk som skaper masse hvit røyk som i en sky. Ved siden av er det en rosa og en blå ballong.

Jenter og teknologi støttes av Barne- og familiedepartementet og inngår i en nasjonal satsing. I regi av NHO har OsloMet (tidligere HiOA) samarbeidet med Universitetet i Oslo om Jenter og teknologi siden 2017, og med NMBU i 2020. 

Siden 2015 har vi engasjert deltakere på Jenter og teknologi med morsomme aktiviteter og inspirerende innlegg fra kvinnelige rollemodeller. Jenter og teknologi ble startet i 2003 ved Universitetet i Agder. I 2016 ble arrangementet landsomfattende, da regjeringen bevilget midler til NHO, til tiltak som skal bidra til at flere jenter velger en teknologisk utdanning. 

I løpet av årene har Jenter og teknologi hatt mange spennende gjester! Vi har hatt æren av å få storfint besøk av både H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit (khrono.no) og daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Vi har opplevd fengende og stimulerende foredrag fra blant andre NHO-sjef Kristin Skogen Lund, entreprenør Anita Schøll Brede, bedriftsrådgiver og teknologiinvestor Silvija Seres, blogger og kjernefysiker Sunniva Rose og Ingeniører uten grenser.

Tre jenter fra videregående som ler og snakker med en mannlig student fra teknologifag. I hjørnet står det en 3d-printer.

Jenter har blitt inspirert av alumner fra OsloMet og UiO og fått vite mer om karrieremuligheter etter endte teknologiske studier. Kvinnelige studenter har fortalt om sin vei inn realfagsverdenen og delt erfaringer med å være student ved kjønnsutradisjonelle utdanninger. 

Gjennom årene har deltakerne fått delta i ulike workshops, «speed dating» med rollemodeller og karriererådgivere, hilse på roboter og teste gadgets ved Makerspace, oppleve forrykende kjemishow og interessante utstillinger. De har også fått mulighet til å stille spørsmål til bidragsyterne og testet sine kunnskaper i quiz. 

Vi jenter må tørre å ta flere sjanser

Visste du at kun cirka 25 prosent av Norges ingeniører er kvinner? Og at dagens teknologi dermed er utviklet mest for menn?

Bildet viser to jenter på scenen under et show på Jenter og teknologi-arrangementet i Oslo.
Inspirerer jenter til å velge ingeniørfag

På Jenter og teknologi-dagen fikk jenter i niende klasse på Ris skole en smakebit av hva ingeniørstudier ved OsloMet har å by på.

Jenter prøver VR-briller

Kontaktperson

Laster inn ...