Vil du være med å påvirke hvordan samfunnet vårt skal se ut i fremtiden? Lær om økonomiens sterke plass i styring og ledelse og hvordan politiske prosesser former samfunnet.
Studiestart
Informasjon om program, timeplaner, pensum, fadderuker og mye mer finner du på studiestartsiden for administrasjon og ledelse (student.oslomet.no).
NB! Vær obs på at timeplanen som ligger på studiestartsiden er en timeplan for alle studentene på kullet.
For å se din personlige timeplan må du logge deg inn på "Min side" (student.oslomet.no) etter at du har aktivert IT-kontoen din og du er blitt plassert i klasse/gruppe. Dette skjer vanligvis uken før studiestart.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du
Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak var poenggrensene
- 51 i ordinær kvote
- 45,5 i kvote for førstegangsvitnemål
Slik søker du
Du søker på Samordna opptak med studiekode 215 138.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: frist for enkelte søkere
Hva lærer du?
Bachelor i administrasjon og ledelse har fokus på ferdigheter som du trenger i arbeidslivet, på teorier som beskriver og forklarer samfunnet slik forskningen viser.
Du lærer å analysere viktige samfunnsspørsmål, reflektere kritisk og finne løsninger på problemstillinger som er relevante i et yrkesliv i stadig endring.
I første studieår lærer du hvordan man går fram for å finne relevante rettsregler og hvordan man bruker disse i offentlig forvaltning. I tillegg lærer du om rettsregler som regulerer forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.
Du får en innføring i privat og offentlig regnskap, og i offentlig politikk og administrasjon. I løpet av dette året skal du tilegne deg innsikt i ledelse og organisasjoner, og utvikle ferdigheter innen kommunikasjon.
I andre studieår lærer du mer om lovverket som gjelder organisering av stat og kommuner, om økonomi og hvordan samfunnet styres. Du lærer også hva forskning og metode innebærer, og hvorfor det er viktig å være kritisk til kilder.
I tredje studieår får du mulighet til å velge blant ulike valgfag, og året avsluttes med fokus på strategisk utvikling og ledelse av organisasjoner. I tillegg skal du skrive bacheloroppgave om et tema du velger selv.
Studiets oppbygging
1. studieår
2. semester
2. studieår
4. semester
3. studieår
5. semester
Hvordan foregår undervisningen?
Noen av undervisningsformene er
- forelesninger
- skriftlige oppgaver
- gruppearbeid
- muntlige fremføringer
- seminarer
Studiet er satt sammen av ulike undervisnings- og læringsformer. For å få utbytte av studiet må du regne med høy grad av selvstudium.
Dette er veiledende tall.
Praksis
I andre studieår har du en obligatorisk praksisperiode på ni uker.
Hensikten med praksisperioden er å knytte utdanning og arbeidsliv tettere sammen. I praksisperioden får du erfaring med hvordan teorier du lærer i studiet har relevans i arbeidslivet.
I tillegg til arbeidserfaring kan de kontaktene du knytter i praksisperioden være en døråpner når du skal søke jobb etter studiene.
På dette bachelorstudiet finner du som student praksissted selv. Det gir deg mulighet til å få relevant arbeidserfaring i en virksomhet du selv ønsker.
Instituttet bidrar i tillegg med forslag til utvalgte praksisplasser som er aktuelle. Praksis kan også gjennomføres i utlandet, enten via våre avtaler eller et praksissted du finner selv.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Er du internasjonalstudent fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no). Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Hva kan du jobbe som?
Mange med denne utdannelsen jobber med
- saksbehandling innen økonomi, juss og personalforvaltning/HR
- saksbehandling innen organisasjon og administrasjon
- prosjektledelse
- utredning og planlegging
- ledelse og administrasjon
Med en bachelor i administrasjon og ledelse har du gode arbeidsmuligheter innen offentlig sektor, næringslivet og organisasjoner.
Hvilke muligheter du har avhenger av hvilke fag du velger gjennom studiet, dine interesser, hvor du har hatt praksisoppholdet ditt, hva du skriver om i bacheloroppgaven og den kompetansen du opparbeider deg i og utenfor studiene.
Utveksling
Du kan gjennomføre ett semester (femte semester) ved et utenlandsk lærested.
Du finner informasjon om utvekslingsmulighetene for dette studiet på studentsidene
Videre studiemuligheter ved OsloMet
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.