Studerer økonomi og ser lyst på fremtiden

Fire økonomistudenter står i yttertøy utenfor P35. De smiler og virker selvsikre.

Bachelor i økonomi og administrasjon

Studiet gir deg bred kompetanse i økonomisk-administrative fag. Du kan spesialisere deg i strategi, markedsføring og ledelse, internasjonalt forretningsliv eller finansiell økonomi. Det er felles opptak til bachelorstudiene i økonomi og administrasjon, regnskap og revisjon og Facility Management, og i løpet av første studieår velger du hvilket du vil fortsette ved.

Handelshøyskolen ved OsloMet tilbyr et bredt spekter av økonomiutdanninger både på bachelor- og masternivå, og søkertallene til de populære studieplassene øker for hvert år.

– Vi ligger rett ved alt av næringsliv og det finnes massevis av arrangementer hver uke man kan delta på for å få faglig og sosialt påfyll. Det skaper helt unike muligheter, sier Peter F. Bamrud, som tar en bachelor i økonomi og administrasjon. Han er fornøyd med at det er mulig å bygge videre på studiet med en mastergrad og bli siviløkonom.

Gratis bachelorstudium

Handelshøyskolen er eneste gratis bachelorstudium i økonomi og administrasjon i Oslo.

– Det er selvsagt en fordel. Også studentassistentordningen er en enorm ressurs. Vi har muligheten til å få hjelp av dyktige viderekomne studenter, sier Snorre Grennes Klanderud. 

Mulighetene til å få jobb er gode etter endt studium her. Vi har dyktige studenter som blant annet hevder seg godt i NM i økonomi. – Foreleser Torunn Drage Roti.

Silja Liland går det ettårige studiet i kulturledelse, og synes det er kult at Handelshøyskolen tør å blande kunst og kultur med business.

– Jeg har lyst på en lederrolle hvor jeg kan kombinere kunstnerisk innhold med drift og økonomi, så for meg passet dette studiet perfekt. Vi har bra fasiliteter, engasjerte og flinke lærere, masse diskusjoner og et flott læringsmiljø. Vi er bare 26 stykker i klassen, så vi blir godt kjent med hverandre, sier hun.

Bygger nettverk

Solveig Kalstø gikk i fjor siste året av masterstudiet i økonomi og administrasjon.

– Jeg søkte meg til Oslo fordi det er her jeg har lyst til å jobbe, og Handelshøyskolen er et fint sted å bygge nettverk. I tillegg er vi bare 70 studenter på masterlinja. Siden vi er såpass få, får vi god tilknytning både til foreleserne og hverandre. Vi er ikke konkurrenter, men et nettverk, og har det veldig hyggelig sammen, sier hun.

Peter og Solveig sitter ved siden hverandre i en sofa på biblioteket.

Peter F. Bamrud og Solveig Kalstø tar henholdsvis bachelor og master i økonomi og administrasjon, og mener at Handelshøyskolen ved OsloMet er et bra sted å bygge nettverk. Foto: Fartein Rudjord.

Masterstudentene trenger ikke å lage en avtale for å snakke med foreleserne.

– Vi kan bare stikke hodet innom lærerværelset hvis det er noe vi lurer på. Miljøet på Handelshøyskolen er åpent, inkluderende og imøtekommende – det virker som om alle deler et ønske om å lage et godt grunnlag for fellesskap blant studentene, sier Kalstø.

Bruker Kahoot i undervisningen

Digitale læringsformer er et satsingsområde for Handelshøyskolen. Foreleser Torunn Drage Roti bruker gjerne den spillbaserte læringsplattformen Kahoot! i undervisningen.

– Jeg er opptatt av at studentene skal være muntlig aktive i forelesningene, men det er ikke alle som tør å rekke opp hånda i en sal med 200 studenter. Via Kahoot! kan jeg stille spørsmål som de svarer på via telefon eller PC, og slik kan jeg sjekke hva de har fått med seg, og repetere det som er uklart. Det skaper interaktivitet med alle, og studentene blir veldig engasjerte, sier foreleseren, som forteller at de på Handelshøyskolen har mye forskningsbasert undervisning.

– De siste årene har vi rekruttert flere aktive forskere til fagstaben, forklarer hun.

Torunn Drage Roti står og foreleser foran en klasse.

– Vi har de siste årene hatt vekst i både studietilbud i økonomi og antall studenter, sier foreleser Torunn Drage Roti. Foto: Fartein Rodjord.

Handelshøyskolen har også gode utvekslingsmuligheter.

– Vi har et godt internasjonaliseringsprogram, og samarbeider med en rekke skoler i utlandet, sier hun.

For økonomistudentene er jobbutsiktene lyse.

– Enhver bedrift trenger økonomer, og mulighetene til å få jobb er gode etter endt studium her. Vi har dyktige studenter som blant annet hevder seg godt i NM i økonomi, sier Torunn Drage Roti.

 

Opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 den 19. februar 2018.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!