Dette er OsloMet

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.

OsloMet er en forkortelse for vårt internasjonale navn, Oslo Metropolitan University. Vårt hovedstudiested ligger nemlig midt i Oslo, og har både storbyens puls og kort vei til arbeidslivet du senere skal bli en del av. I tillegg har vi et studiested på Kjeller, som tilbyr flere populære studier. OsloMet er dessuten Norges tredje største universitet!

Bli noe som betyr noe

Et viktig kjennetegn ved OsloMet, er at vi tilbyr utdanninger til yrker som det er behov for i samfunnet. Som student hos oss får du prøve deg i arbeidslivet gjennom en eller flere praksisperioder. Det gir deg unik innsikt og viser deg mulighetene etter endt utdanning. Og allerede i studietiden vil du merke at du kan gjøre en forskjell for andre mennesker.

Studenter
22837

Fordelt på bachelor, master, årsstudium, videreutdanning og doktorgrad.

Studiesteder
2

Hovedstudiestedet ligger i Oslo sentrum, i tillegg har vi et studiested på Kjeller.

Bachelorstudier
38

Et viktig kjennetegn ved OsloMet, er at vi tilbyr utdanninger til yrker som det er behov for i samfunnet.

Masterstudier
53

Etter en bachelor kan du gå rett videre til en master, eller ta noen år i arbeidslivet før du bygger på utdanningen.

Utvikler smarte løsninger

En viktig styrke ved OsloMet er at vi har samlet utdanninger som lærer, sykepleier, økonom og ingeniør under ett tak. Hos oss er det kort vei mellom utdanning og forskning. Det du lærer er basert på det siste innenfor ditt fagfelt. Studenter kan også bidra i forskningsprosjekter som kommer samfunnet til gode. Ny kunnskap gir ny praksis!

Studere i utlandet?

Hva med å ta et semester i Amsterdam eller København? Eller hvorfor ikke hoppe i det, og reise til Chile, Sør-Afrika eller Hawaii? 

OsloMet samarbeider med universiteter og høgskoler over hele verden. Som student hos oss kan du derfor reise ut og få verdifull kunnskap, unike opplevelser og erfaringer som du tar med deg videre i livet.

Velg utdanning med hjertet!

Å velge utdanning kan være vanskelig, særlig når det er mye å velge mellom og mange fag du synes er spennende. Vi råder deg til å tenke deg godt om og velge det du selv synes er mest interessant. Ikke minst vil vi utfordre deg til å benytte muligheten til å dra på utveksling – og gjøre maks ut av studietiden!

Velkommen som student ved OsloMet!

Våre fire fakulteter:

Studentliv

Tre glade studenter sitter sammen på en benk og smiler til hverandre. I fanget har de laptop.
Har du søkt studier ved OsloMet?

Her kan du finne inspirasjon og informasjon om hvordan det er å være ny student hos oss.

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.