English version

Student på Kjeller? Bli kjent med nærområdet ditt

To OsloMet-studenter går ut av campus på Kjeller.

Å være ny student kan være overveldende i starten. I tillegg til å bli kjent med nytt studium og nye venner, skal du også bli kjent med nytt studiested. Vi har gjort det litt enklere for deg og samlet våre beste Lillestrøm-tips.

Kulturtilbud

I Lillestrøm bibliotek finner du blant annet et film- og spillrom i tillegg til en café. Hvis du trenger avveksling fra lesesalen på Kjeller, kan du benytte sitteplassene i biblioteket.

Når du ønsker en pause fra lesinga, kan du gå på bibliotekets arrangementer. Her kan du få en variasjon av opplevelser, blant annet konserter og sjakk-kvelder. I tillegg går det ikke utover studentlommeboka, for arrangementene er gratis.

Hvis du liker å gå på konserter, teater og stand up, bør du følge med på programmet til Lillestrøm Kultursenter. I bygget som tidligere huset Lillestrøm Kinoteater finner du et variert kulturliv i tillegg til en restaurant og pub.

Odeon Lillestrøm er også i sentrum, og her kan du se kinofilmer i både 2D og 3D. Det hender at de tilbyr studentrabatt på visingene, så følg med på nettsidene deres.

Er du glad i kunst? Rett ved Lillestrøm togstasjon finner du samtidskunstsenteret Nitja. Her kan du se utstillinger til en studentvennlig pris: kun kr 20. Husk å ta med studentbeviset ditt.

En utstilling på samtidskunstsenteret Nitja. Et stort rom med hvite vegger og betonggulv. Det er noen skjermer og bilder på den ene veggen. En prosjektor viser et bilde av solsikker. I midten av gulvet står et kunstverk med stativer og paraplyer.

Fra utstillingen «Makt og avmakt» (2023) Foto: Kunstdok /Tor Simen Ulstein.

Mat og drikke

Thai, indisk, italiensk, tapas, kaffe, bakevarer: Hvis du går nedover Storgata og i området rundt torvet, finner du flere hyggelige restauranter, caféer og puber. Kanskje passer det å ta med studiekameratene dine hit når dere er ferdige for dagen på campus?

Lillestrøm utendørs

Når du har brukt mye tid inne i lesesaler og auditorier, kan det være lurt med litt avveksling – gjerne utendørs.

Fra gressletter og skatepark ved Nitelva til parker med flotte trær og planter – Lillestrøm har en rekke koselige parker. Byen har til og med en egen kunstpark. Benytt sol og skyfri himmel til å besøke parkene.

Her er det også supert å gjøre noe sosialt med studiekameratene dine.

En smilende dame i treningsklær svinger i et tau i skogen. Det er sol.

I området rundt Lillestrøm har du mange turmuligheter. Foto: Lillestrøm kultursenter

Vil du koble av fra studiene med et friskt bad? Det finnes mange tjern i skogene en halvtimes tid fra Lillestrøm. De er flotte å ta en dupp i og har også gressletter man kan sole seg på om sommeren.

Foretrekker du basseng, kan du dra innom sentrumsnære Nebbursvollen Friluftsbad. Her er det godt med plass, tre bassenger og en stor gressplen. Trenger du litt action i all avslappingen? Friluftsbadet har også vannsklier og sandvolleybane.

Gressplen og basseng på Nebbursvollen Friluftsbad. Det er mange folk i bassenget og en del på plenen.

Nebbursvollen Friluftsbad. Foto: Lillestrøm kultursenter

Shopping

Lillestrøm Torv er et kjøpesenter som ligger midt i Lillestrøm sentrum og huser 60 butikker og spisesteder. En kort buss- eller togtur unna finner du Strømmen Storsenter med hele 195 butikker og spisesteder.

Liker du å handle i mindre butikker i byen? Du finner flere koselige butikker i områdene utenfor begge kjøpesentrene med utvalg innen blant annet interiør, klær og sko.

Personer går i en gågate i Lillestrøm sentrum. Det er en solfylt sommerdag.

Fra byfesten som arrangeres i Lillestrøm sentrum hver sommer. Foto: Lillestrøm kultursenter

Lillestrøm Studentby er et praktisk bosted når du er student på Kjeller. Med beliggenhet rett ved Lillestrøm Stasjon er det kort vei til campus, og toget til Oslo S tar kun ti minutter.

I tillegg er studentbyen et av de nyeste prosjektene til Studentsamskipnaden SiO.

Lillestrøm Studentby - to grå murblokker mot blå himmel. Utenfor byggene er en åpen plass med sittebenker.

Lillestrøm Studentby. Foto: Studentsamskipnaden SiO

Studenthistorier

Dronefoto av campus Pilestredet med Oslo sentrum og Oslofjorden i bakgrunnen
Finn et sted å bo i Oslo!

Har du søkt på OsloMet? Da kan det være lurt å begynne å tenke på hvor du skal bo til høsten.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.