Populære spørsmål om videreutdanning

Student som smiler ute på campus

Hva betyr samlingsbasert? 

Når det står at studiet er samlingsbasert vil det si at du møter opp til et fastsatt antall samlinger i løpet av studieperioden. Samlingsbaserte studier har samlinger (av ulik varighet) i løpet av ett semester. Disse samlingene gjennomføres normalt på våre campus.

Hva innebærer nettstudier? 

I nettbaserte studier vil alt av undervisning og veiledning foregå på nett. For noen nettstudier vil alt av læringsressurser og oppgaver ligge ute slik at du kan jobbe i eget tempo. Eller så kan det være digitale forelesninger hvor du møter medstudenter og lærer.

Kan jeg jobbe fulltid og ta en videreutdanning? 

De fleste som gjennomfører en videreutdanning hos oss har en fulltidsjobb. Noen har barn, deltar på forskjellige fritidsaktiviteter og alle ønsker å bevare sin fritid. Derfor er de aller fleste av våre videreutdanninger tilrettelagt slik at det skal være mulig å jobbe fulltid, og ha et liv samtidig som du får et kompetanseløft. 

Hva er mikroemner? 

Mikroemner er korte, spesialiserte og ofte nettbaserte emner. For et mikroemne på 2,5 – 5 studiepoeng kan du forvente å bruke 70 til 140 timer. Noen mikroemner har undervisning gjennom et helt semester, mens andre gjennomføres på kortere tid. 

Jeg har ikke generell studiekompetanse, kan jeg fortsatt søke? 

Selv om du ikke har generell studiekompetanse, eller mangler spesielle opptakskrav, kan du likevel søke og få opptak ved OsloMet. Dette basert på realkompetanse. Alle våre utdanninger spesifiserer opptakskravene. Du må være minst 25 år. 

Er det noe du lurer på om videreutdanning? Kontakt våre rådgivere på e-post.