OsloMet får no ein samlingsstad for alle som er interessert i kvantedatateknologi, ein eigen lab.
Instituttet tilbyr bachelor- og masterstudium i datafag, forkurs/kvalifiserende studium til ingeniørutdanning og internasjonalt prosjektsemester, og har stor forsknings- og utviklingsaktivitet.
i 2022 (tall fra DBH)
årsverk i 2022 (tall fra DBH)
pluss årsstudium, og forkurs og tre-terminsordning til ingeniørutdanning
i anvendt data- og informasjonsteknologi
Oversikt over ansatte fordelt på ulike faggrupper på instituttet:
Instituttet holder til i Pilestredet 35 (P35) i Oslo, deler av instituttet er i Pilestredet 52 (P52).
Institutt for informasjonsteknologi og Fakultet for teknologi, kunst og design har samarbeidspartnere eksternt for å gjøre utdanning og FoU relevant og aktuell for nærings- og arbeidsliv.
Samarbeidet dreier seg i stor grad om et omfattende samarbeid med bedrifter og offentlige etater om bachelor- og masteroppgaver.
Oppgavene tar utgangspunkt i realistiske faglige utfordringer, og legges opp slik at studentene får benytte kunnskaper og ferdigheter fra studiet.
Universitetet sørger for veiledning og påser at det faglige blir ivaretatt.
Gjennom samarbeid med bedrifter får studentene god kontakt med næringslivet.
Studentene skriver bacheloroppgaver i bachelorstudiene i anvendt datateknologi, informasjonsteknologi og dataingeniør, og masteroppgaver i anvendt data- og informasjonsteknologi.
Instituttet arrangerer relevansseminarer hvert år, hvor vi inviterer næringslivet til å komme med innspill og diskutere innholdet i utdanningene våre. Dette bidrar til å holde utdanningene relevante for arbeidslivet.
Simula Research Laboratory og OsloMet har gått sammen om et utdannings- og forskningssenter for digitalisering, Simula Metropolitan (simulamet.no).
OsloMet får no ein samlingsstad for alle som er interessert i kvantedatateknologi, ein eigen lab.
Yonas Ayele blir ny instituttleder ved Institutt for bygg og energiteknikk, Einar Stoltenberg får en periode til ved Institutt for produktdesign og Andre Brodtkorb overtar stillingen som instituttleder ved Institutt for informasjonsteknologi.
Snart kan du leke med kvantedatamaskiner, og skaffe deg «hands-on»-erfaring med kvantefysikk og kvantedatabehandling.
Forskerne Anis Yazidi og Tor Paaske Utheim gjør det godt i forskning på bruk av kunstig intelligens i diagnostikk og behandling av tørre øyne.
Kvantedatamaskiner kan bli svært nyttige i industrien. Mulighetene er best særlig på ett felt.
OsloMet samarbeider nå med teknologimiljøer i Singapore. – Det gir studentene og forskerne våre innsikt i den sterke utviklingen i Asia, sier dekan Carl Christian Thodesen.
Begge er forskere ved Institutt for informasjonsteknologi og har lenge vært de to forskerne ved OsloMet som publiserer mest.
Andre Laestadius tok med seg ettertraktede "ERC Starting Grant" for unge forskere da han kom til OsloMet høsten 2022.
Universitetsstyret vedtok 15. september å etablere et nytt doktorgradsprogram i innovasjon for bærekraft.
OsloMet-forskere fått 11,84 millioner til forskning på maskinlæring inspirert av øynenes søk etter visuell informasjon.