English version

Disputas Bernardo Flores

Bernardo Flores forsvarer sin avhandling "Cellular Internet of Things Security" for doktorgraden i ingeniørvitenskap.

Prøveforelesning kl. 10.00. Tittel: “Potential of Blockchain Technology for 5G/IoT Security Improvement”.

Disputas kl. 12.00.

Kommite

Disputasleder: André Brodtkorb

Veiledere

Følg med på webinar

Følg med på webinar (zoom.us).

Passkode 070623 

Webinar-ID: 615 4962 7305 

 • Sammendrag

  Mobilnettet «tingenes internett» er et ganske nytt konsept som dukket opp på grunn av kravene til mobilitet og utvidet dekning. 

  Kort fortalt går konseptet ut på at mobilnettet brukes som nettverkslag for IoT-applikasjoner. 

  Faktisk er mobilnettverket opprinnelig ment for mobiltelefoner som alltid er på nett og krever høyere datahastigheter sammenlignet med IoT-enheter, som ganske ofte har begrenset strøm og bare kommuniserer av og til med noen få byte. 

  For det formålet tar 5G sikte på å støtte en rekke IoT-applikasjoner med varierte krav når det gjelder mobilitet, båndbredde, latens og pålitelighet ved å bruke konseptet nettverksskjæring. 

  Dessverre, selv om bedre sikkerhet tilbys til IoTapplikasjonene, på grunn av den iboende sterkere sikkerheten på nettverksnivå sammenlignet med andre trådløse teknologier, er det ikke tilstrekkelig, og IoT-applikasjoner er overlatt til seg selv for å sikre passende sikkerhet.

  Videre øker antallet IoT-enheter som brukes i kritiske applikasjoner som eldreomsorg dag for dag, og gir store sikkerhetsutfordringer, i dette tilfellet for helseorganisasjoner, IoT-leverandører og mest alvorlig for eldre brukere. 

  Angripere lanserer mange angrep ved å bruke kompromitterte IoT-enheter som blant annet Distributed Denial of Services (DDoS).

  For å oppdage og forhindre denne typen angrep på IoT-enheter koblet til mobilnettverket, er det viktig å ha en skikkelig oversikt over eksisterende trusler og sårbarheter.

  Dette arbeidet tar sikte på å gi høyere sikkerhetsnivå samtidig som å avlaste administrasjonsbyrden for IoT-applikasjonene, ved å fokusere på bruken av konseptet identitetsføderasjon som brukes på verdensveven for å gi enkel pålogging.

  Det vil si at  kan brukeren bare kan logge på én gang på ett nettsted og flytte rundt til andre uten å måtte logge på igjen, ved å bruke maskinlæringsteknikker og algoritmer for å utvikle en plattform som er orientert om enhetsavvik deteksjon og også for å gi et nyttig trussel modelleringsverktøy til telekomfellesskapet for å bedre dokumentere angrep rettet mot IoT-enheter i et mobilnettverk for å øke sikkerhetsberedskapen og beredskapen.