Et keramisk arbeid i et monter i foajeen i P46.

omform

Utstillingen utforsker sammenhengen mellom hånd og blikk og hvordan vi kan forstå verden gjennom kreativ virksomhet.

Høsten 2023 var det en utstilling i Galleriet i Pilestredet park 33 på OsloMet med tittelen "Transform". Utstillingen viste kunsthåndverkere og materialbaserte kunstnere i det europeiske nettverket og forskningsprosjektet CraftHub.

"Transform" ble arrangert i forbindelse med en internasjonal konferanse på OsloMet i regi av CraftHub, hvor håndverk, materialitet og nyvinninger i tradisjonshåndverk ble tematisert. Utstillingen viste arbeider av studenter, ansatte og alumni fra OsloMet, og handlet om kjerneområder for de estetiske fagene det undervises i ved universitetet. Utstillingen ble sett av mange og ble veldig positivt mottatt. Den høye kvaliteten vil vi videreføre og synliggjøre også i denne utstillingen.

Utstillingen "omform" utforsker videre sammenhengen mellom hånd og blikk og hvordan vi kan forstå verden gjennom kreativ virksomhet. 

Kristin Andreassens keramiske "Cocoons" gir assossiasjoner til noe evig jordisk gjennom samspill mellom form og overflate. 

"Prosperous past" av Sigrid Haugen tar opp konflikten i hvordan vi her i Norge forsøker å skape en bærekraftig fremtid basert på rikdom fra en av hovedkildene for verdens miljøkrise, oljen. 

Becky Beamers multipler, "Opaque Lights of the Rising Sun", tar også for seg konflikt, men på mer mellommenneskelig plan, gjennom omformingen av en fotobok som feirer De forente arabiske emirater. 

Astrid Heimers "Håndskisser", er 15 mindre skulpturer hvor hun undersøker grepet og hvordan det uttrykkes gjennom form. 

Wenche Lyches" Zip me up (chair)" leker med kjente materialer og hverdagslige objekter, og kan endre vår holdning til hverdagsgjenstandene som omgir oss.

Hvordan vi mennesker former våre omgivelser og kan finne mening i materialitet er kjernen i estetisk diskusjon. Gjennom denne utstillingen håper vi å kunne anspore til videre diskusjoner og om mulig gi noen nye innfallsvinkler.

Utstillere: 

Arrangementet er i regi av prosjektet OsloMet visningsarena.

For mer informasjon kontakt:

Laster inn ...