Studiested Kjeller
Kunnskapsveien 55, Karete Johnsens hus
Karethe Johnsen (1873-1933), sykepleier og jordmor
Hun påvirket i stor grad den praktiske delen av jordmorutdanningen. Dessuten formet hun jordmorens sentrale rolle i en moderne fødeklinikk. Johnsen tok utdanning i Oslo, Bergen og London. Under Balkan-krigene jobbet hun som sykepleier. Fra 1914 var hun overjordmor på Rikshospitalet.
I 2018 fylte jordmorutdanningen 200 år og er OsloMets eldste utdanning.
Utmerkelser: Kongens fortjenstmedalje i gull, den internasjonale Florence Nightingale-medaljen.
Auditorium E101, Grete Prytz Kittelsens hus
Grete Prytz Kittelsen (1917-2010), designer og gullsmed
Hun regnes blant Nordens fremste formgivere og drev aktiv forskning innen design. Norsk brukskunst og designhistorie fra 1945 og til i dag er preget av hennes virke. Hun bidro til fornyelse av undervisningen og egen utdannelse i industridesign. Kittelsen tok initiativ til forskning på ny emalje og dekorering.
Utmerkelser: Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.
Auditorium E110, Ingrid Espelid Hovigs hus
Ingrid Espelid Hovig (1924-2018), programleder og forfatter
Hun var en folkekjær formidler av matglede, ernæring og helseforebygging. NRK-programmene og kokebøkene hennes har hatt stor betydning for norsk folkehelse. Hun var utdannet husstellærer fra Statens lærerinneskole i husstell på Stabæk, en av OsloMets forløpere.
Utmerkelser: Life Time Achievement Award of International Association of Culinary People. Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.
Auditorium E120, Gudrun Wolans hus
Gudrun Wolan (1912-1998), rektor og sykepleier
Hun var en pioner innen moderniseringen av sykepleierutdannelsen. Fra 1961-1977 var hun rektor ved Røde Kors sykepleierskole i Oslo og Akershus, forløper til utdanningen ved studiested Kjeller. Hun stod bak ny nasjonal skoleplan for sykepleierutdannelsen i 1973. Studentene fikk studentstatus og studiesosiale vilkår.
Utmerkelser: Kongens fortjenstmedalje i gull.