Utstyr og tilrettelegging for synshemmede

Utstyr til synshemmede

Biblioteket P48 har lese-TV, bok- og tekstskanner til bruk for synshemmede og brukere med spesielle behov. Utstyret er nyttig for svaksynte, dyslektikere og andre med lesevansker.

Kontakt Universitetsbiblioteket eller IT-servicedesk i P48 for hjelp med utstyret.

Teknisk utstyr

Se også hvilke andre tilretteleggingsmuligheter du har her ved OsloMet (student.oslomet.no).

Tilrettelagt litteratur

Gjennom et samarbeid med Leser søker bok har Biblioteket P48 en liten samling med tilrettelagt litteratur. I samlingen Leser søker bok finner du blant annet bøker med stor skrift, enkelt innhold, punktskrift og følebøker (oria.no). Les mer om de ulike kategoriene og tilrettelagt litteratur hos Leser søker bok (boksok.no).

Stemmestyrt søk i Oria

I Oria kan du klikke på mikrofonen i søkefeltet og si hva du ønsker å søke på. Fungerer kun i nettlesere som støtter Web Speech API, for eksempel Chrome.