Illustrasjonsfoto av en kaffekopp med rykende varm kaffe og en avis

Fakultetet i media

Nysgjerrig på hvilke mediesaker og podkaster ansatte ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier bidrar i? Start med disse lenkene.

Våre forskere i media

Følg Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier på Facebook (facebook.com) for å se litt mer om hva våre forskere bidrar med i samfunnsdebatten. Her lenker vi opp aktuelle mediesaker og kronikker.

Vår forskning i andre kanaler

Ekspertliste

OsloMet har laget en liste med eksperter på forskjellige tema som media trenger uttalelser på. Fakultetet bidrar med eksperter innen mange ulike områder, blant annet barn og språk, ekstremisme og radikalisering, frafall i videregående skole, lekser og lærerutdanning.

Lytt til LUI 

Illustrasjonsbilde av svarte hodetelefoner på gul bakgrunn

Her er noen podkaster hvor våre ansatte bidrar.

Viten og snakkis

I denne podkasten får du OsloMet-forskernes blikk på hva som skjer rundt oss.

Podkasten blir laget av avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon ved OsloMet.

Hør podkaster hvor forskere fra Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier deler av sin kunnskap (vitenogsnakkis.oslomet.no).

Yrkesfagpodden

Dyktige fagarbeidere i dagens norske arbeidsliv er ikke bare gode elektrikere, helsefagarbeidere eller tømrere. De tar ansvar og deltar i innovasjonsarbeid, viser helhetsforståelse og utøver ledelse.

Denne podkasten er vårt bidrag for å vise frem ulike sider ved fag- og yrkesopplæringen med perspektiver fra forskning, utøvere, yrkesfaglærere og andre interessenter på feltet.

Lytt til Yrkesfagpodden (listennotes.com)

Mellomrommet - en podkast om livet i barnehagen

Mellomrommet er et samarbeid mellom tidsskriftet Barnehagefolk og OsloMet. Birgitte Fjørtoft, Liv Anna Hagen og Elisabeth Anvik leder oss gjennom samtaler om det myldrende livet i barnehagen.

Perspektiver – på barnehagefaglige fenomener

En podkast som søker å få til gode samtaler mellom barnehageforskere, -utdannere og andre i barnehagefeltet. Podkasten drives av Øystein Skundberg som jobber med barnehagelærerutdanningen ved OsloMet, og Nina Odegard som jobber på Institutt for pedagogikk ved USN i Porsgrunn.

Les mer og lytt til Perspektiver – på barnehagefaglige fenomener (usn.no).

KRLEpodden

I 2018 startet Knut Aukland KRLEpodden  – et unikt formidlingsprosjekt som kombinerer podkast og blogg med bidrag fra fagfolk, studenter og lærere. KRLEpodden er et nyskapende, kreativt og faglig solid formidlingsprosjekt som bygger bro mellom campus og skole, akademia og samfunn. Prosjektet er forankret ved lærerutdanningen og RLE-seksjonen (religion, livssyn og etikk). 

Les mer og lytt til KRLEpodden (krlepodden.com).