Har du verv som tillitsvalgt, hovedverneombud eller verneombud? Lær hvordan du kan jobbe med arbeidsmiljø i endring. Tilbys på oppdrag for AOF Norge.
Studiestart
Informasjon om studiestart, timeplaner, pensum og mye mer finner du på studiestartsiden for arbeidsmiljø i endring (student.oslomet.no).
Generell informasjon om studiestart ved OsloMet (student.oslomet.no).
Opptakskrav
For å søke på denne videreutdanningen må du
- ha generell studiekompetanse eller tilfredsstillende realkompetanse i henhold til paragraf 3-6 i universitets- og høyskoleloven
- inneha verv som hovedverneombud, verneombud eller tillitsvalgt
- ha gjennomført Arbeidsmiljøskolen trinn 1 og 2, LO-skolen eller kunne dokumentere gode kunnskaper innenfor feltet arbeidsmiljø
- ha fullført en obligatorisk grunnmodul/startmodul av en ukes varighet der hovedfokus er "forberedelser til høgskolestudiet" (teori og praktiske øvelser i regi av AOF)
Dersom ikke eksamen skal avlegges, kan alle som tilfredsstiller fagbevegelsens krav om deltagelse, delta i studiet og få utstedt et deltakerbevis.
Slik søker du
Du søker på Søknadsweb.
Søknadsfristen er 1. juni.
Hva lærer du?
Du lærer å jobbe kunnskapsbasert med metoder som brukes for å kartlegge og utvikle arbeidsmiljøet.
Studiet gir deg kompetanse til å analysere årsaker til ulykker og skader i arbeidslivet og innsikt i konflikters karakter, bakgrunn og sammenheng med mobbing og trakassering, samt strategier og teknikker for løsninger.
Gjennom studiet vil du få en forståelse for arbeid som helsefremmende og helsenedbrytende aktivitet. Du lærer om vanlige helseplager i norsk arbeidsliv, belastningslidelser og psykisk helse og om ulike stress- og mestringsteorier.
Videre lærer du om betydningen av mangfold og relasjoners innvirkning på arbeidsmiljøet.
Du får en innføring hvordan ny teknologi, og spesielt kunstig intelligens, vil kunne påvirke arbeidslivet, organisasjonen og de ansattes arbeidshverdag.
Studiet gir deg også en viss innsikt i arbeidsmiljøforhold og prioriteringer i andre land- spesielt EU, men også andre deler av verden.
Studiets oppbygging
Laster inn programplan, vennligst vent ...
Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er samlingsbasert.
Arbeids- og undervisningsformene varierer mellom
- forelesninger eller korte innledninger
- gruppearbeid
- individuelt arbeid
- plenumsdiskusjoner
- praktiske øvelser
- selvstudier
Det gis individuell og gruppevis veiledning.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Er du internasjonal student fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no). Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Spørsmål om utdanningen?
Kontakt oss hvis du lurer på noe om denne utdanningen.
Faglig ansvarlig
Mer om videreutdanninger
-
Etter- og videreutdanning
Etter- og videreutdanning fra OsloMet gir deg kompetanseløftet du trenger. Vi tilbyr alt fra enkeltemner til en hel grad.