Publikasjoner og forskningsresultater
Vitenskapelige publikasjoner
Müller, Hanne
(2025).
Mat- og helselærere i ungdomsskolen og undervisning med fokus på mat og måltid som identitets- og kulturuttrykk.
Grande, Grete Modell; Husjord, Line; Ryslett, Kari (Red.).
Matkulturer i Norge. Samisk, kvensk/norskfinsk, skogfinsk, jødisk, romsk og romani/tater i fagområdet mat og helse i lærerutdanningene.
Fagbokforlaget.
https://doi.org/10.55669/oa580410
Søberg, Lilja Elina Kaarina Palovaara; Müller, Hanne (2021). Teacher educators’ experiences when changing to digital teaching during the COVID-19 pandemic in subject Food and Health. International Journal of Home Economics. Vol. 14.
Müller, Hanne ; Søberg, Lilja Elina Kaarina Palovaara (2020). Digital diet planning task in a Food and health subject curriculum in teacher education. International Journal of Home Economics. Vol. 13.
Müller, Hanne ; Søberg, Lilja Elina Kaarina Palovaara (2017). Student-led lessons as inquiry-based learning in a food and health subject curriculum. International Journal of Home Economics. Vol. 10.
Haug, Anna; Sjøgren, Per; Hølland, Nina;
Müller, Hanne
; Kjos, Nils Petter; Taugbøl, Ole; Fjerdingby, Nina; Biong, Anne Sofie; Selmer-Olsen, Eirik; Harstad, Odd Magne
(2008).
Effects of butter naturally enriched with conjugated linoleic acid and vaccenic acid on blood lipids and LDL particle size in growing pigs.
1 s.
Lipids in Health and Disease.
Vol. 7.
https://doi.org/10.1186/1476-511X-7-31
Müller, Hanne ; Grande, Terje; Ahlstrøm, Øystein; Ahlstrøm, Øystein; Skrede, Anders; Skrede, Anders (2005). A diet rich in phosphatidylethanolamine increases plasma homocysteine in mink: a comparison with a soyabean oil diet. 7 s. British Journal of Nutrition. Vol. 94.
Haug, Anna; Müller, Hanne (2005). Viktige risikofaktorer for hjerte- og karsykdom. 1 s. Tidsskrift for Den norske legeforening (Tidsskriftet). Vol. 125.
Pedersen, Jan I; Müller, Hanne ; Seljeflot, Ingebjørg; Kirkhus, Bente (2005). Palm oil versus hydrogenated soybean oil: Effects on serum lipids and plasma haemostatic variables. 10 s. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. Vol. 14.
Biong, Anne Sofie; Müller, Hanne ; Seljeflot, Ingebjørg; Veierød, Marit Bragelien; Pedersen, Jan Ivar (2004). A comparison of the effects of cheese and butter on serum lipids, haemostatic variables and homocycteine. British Journal of Nutrition.
Haug, Anna; Müller, Hanne (2004). Transfett, mettet fett og risiko for hjerte- og karsykdommer. 2 s. ?. Vol. 124.