Portrettbilde av Eilev Hegstad

Forsker på moralske eksperters rolle i demokratiet

Eilev Hegstad (28) skjønte at forskning var livet da han skrev masteroppgave. - Det var gøy! Han har tidligere studert statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er nå helt i begynnelsen av arbeidet med doktorgraden i profesjonsstudier.

- Akkurat nå arbeider jeg med en oppgave til et kurs jeg tar samtidig som jeg funderer på hvilke spørsmål som må med i intervjuguiden min, sier Eilev Hegstad.

Han forsker på etikkomiteer og moralske eksperters rolle i et demokrati. I doktorgraden vil han kombinere normativ og empirisk forskning. Som en del av prosjektet skal han intervjue medlemmene av Bioteknologirådet.

Hva håper du å forske på om tre år?
Om tre år har jeg forhåpentligvis levert doktorgraden min om etikkomiteer og moralsk ekspertise. Selv etter en doktorgrad vil det være masse spennende å forske videre på innenfor det tema. Ellers håper jeg å kunne forske på noe annet innen anvendt etikk.

Hvem skulle du aller helst tatt en kaffe og en fagprat med?
Henrik Syse. Jeg har nettopp skaffet meg doktorgraden hans om naturretten. I tillegg hadde det vært spennende å høre om hans erfaringer fra Bioteknologirådet og andre etikkomiteer han har vært medlem av.

Hvem vil du helst at skal lese forskningen din?
Jeg håper forskningen min kan være interessant for mange, men jeg håper særlig at den blir lest og er relevant for personer som er involvert i arbeidet med etikkomiteer. Det hadde vært spesielt gøy hvis det skapte debatt.

Hvis du ikke hadde blitt forsker, hva ville du vært da?
Da hadde jeg nok jobbet i politikken. Jeg har vært aktiv i Kristelig Folkepartis Ungdom i mange år, og hadde nok funnet meg en jobb der eller i en interesseorganisasjon.

Hva er ditt skjulte talent?
Jeg er god til å kaste ball. Faktisk så god at jeg har vært på det norske landslaget i baseball.

Hvordan vil du beskrive dekoren på kontoret ditt?
Kontoret bærer først og fremst preg av å være en arbeidsplass med bøker, PC, skrivesaker osv. Det eneste dekorative elementet er bryllupsbildet mitt som jeg har stående på kontorpulten.

Les om Eilevs doktorgradsprosjekt Etikkomiteer og moralske eksperters rolle i et demokrati

Finn ut mer om doktorgradsprogrammet i profesjonsstudier, ved OsloMet.

Laster inn ...
Publisert: 20.01.20 | Elise Koppang Frøjd