Digitale lære- og hjelpemidler i tilpasset opplæring

Videreutdanning

Studiet tar utgangspunkt i at bruken av digitale verktøy er en grunnleggende ferdighet. Digitale ferdigheter skal være en integrert og naturlig del av læringsarbeidet i alle fag og på alle nivåer.

• Organisering

• Studiet er organisert som deltidsstudium med nettbasert samhandling, fellessamlinger på OsloMet og oppgaver mellom samlingene. Veiledning skjer via nett og/eller gjennom direkte kontakt mellom faglærer og student.
    • Det praktiske arbeidet mellom samlingene vil være knyttet opp til bruk av PC og nettbrett som verktøy.
    • Det forutsettes at studentene aktivt bruker egen arbeidssituasjon eller oppsøker relevant praksis som grunnlag for utprøving, refleksjon og læring.
    • På samlingene må deltakerne ha med PC og nettbrett (iPad).
  • Opptakskrav og søknadsfrist

Det blir ikke oppstart av studiet høsten 2019. Oppstart kunngjøres senere.

For opptakt til studiet må et av kravene være oppfylt:

• Bachelorgrad fra høgskole/universitet, fra studier innen helse-, velferds- og sosialfag, pedagogikk, eller tilsvarende
    • Fag-/svennebrev eller annen fullført treårig yrkesutdanning på videregående nivå og PPU for yrkesfag

Oppstart av studiet forutsetter tilstrekkelig antall deltakere.

• Hva lærer du?

Erfaring og forskning viser at elever med språk-, lese- og skrivevansker har spesielt god nytte av å bruke IKT (Informasjons- og kommunikasjonsteknologi) i læringsarbeidet. Suksesskriterier er knyttet til god pedagogisk bruk.
    Studiet er et samarbeid med Statped.

Målgruppe

• Studiet er et videreutdanningstilbud til de som underviser eller skal undervise barn (på mellomtrinnet), ungdom og voksne, spesielt de som har ansvaret for barn, ungdom og voksne med språk-, lese- og skrivevansker.
    • Studiet er også aktuelt for de som veileder om god pedagogisk bruk av IKT, for eksempel ansatte i PPT og Statped.

Som student får du

• En teoretisk innføring om leseutvikling, leseforståelse og strategilæring
    • Kunnskap om bruk av digitale lære- og hjelpemidler i læringsarbeidet
    • Praktisk opplæring på bruk av utstyr, programvare og relevante arbeidsmåter og metoder, både på nettbrett (iPad) og Windows PC

Hovedtemaer

• Arbeidsmåter og programvare/apper knyttet til lesing, skriving, læring og formidling
    • Lese- og skriveutvikling og bruk av IKT
    • Implementering av god bruk av IKT i opplæring som "møter" alle elever
    • Digitale læringsressurser og bruk av læringsplattformer
    • Bruk av sosiale medier i kommunikasjon, samhandling og formidling

Studieside for Digitale lære- og hjelpemidler i tilpasset opplæring

Besøk studentportalen for mer informasjon om dette studiet (student.oslomet.no).

Her vil du også få se seneste timeplan for utdanningen.

• Semesteroversikt, program- og emneplaner

Valgfritt emne Løper over flere semestre

1. studieår

• Undervisningsdatoer