Det skjer mye spennende de første ukene, men det er den første dagen som er aller viktigst. For det første må du faktisk møte opp, slik at du ikke mister studieplassen. For det andre treffer du underviserne dine, som allerede har jobbet i flere uker og som gleder seg til å komme i gang med et nytt semester med nye studenter. For det tredje får du møte medstudentene dine, og det er antakelig det du er aller mest spent på. Litt skummelt, sier du? Tja, du vet jo at dere har minst én ting til felles: Dere har søkt og kommet inn på den samme utdanningen, så dere deler i alle fall interessen for noen fag. Husk også at alle er i samme situasjon – og alle har lyst til å bli kjent med noen!
Kickstart studietiden
Den første dagen får du også møte fadderen din og resten av fadderuka. Dere ser på velkomstseremonien sammen. Den består av taler, musikk og underholdning - en fellesopplevelse du ikke vil gå glipp av. På kvelden er det gratis konsert for alle. Disse timene med nye venner går fort!
Heng deg på det sosiale
I løpet av den første uken er det mange fadderaktiviteter du kan være med på. Alt fra grilling i parken, bowling, idrettsdag og samling på utesteder. Vi har en fast foreningsdag der alle studentforeningene presenterer seg. Finn foreningen som passer for deg, og meld deg inn! Heng deg på medstudenter, spis lunsj, kjøp pensumbøker eller sjekk ut kaféer i nærheten. De fleste opplever at de senker skuldrene litt når de har blitt kjent med noen, så vår anbefaling er å være sosial og bli med på så mye du kan. Du må selv finne en balanse, for du må jo også ha overskudd til å komme i gang med studiene også!
Vær som en svamp
Mellom rebusløp og middag med nye venner, bør du også bruke de første ukene til å suge til deg mest mulig praktisk informasjon. Du må finne ut hvordan ting fungerer og lage deg en liten plan for hvordan du vil gjennomføre ditt første semester på studiet. Du bør lese informasjonen du får tilsendt på SMS og e-post nøye. Lurer du på noe, så kan du jo begynne med å spørre en av dine nye studievenner som du er blitt kjent med gjennom faddergruppa eller i en studentforening? Synes du noe er vanskelig, er det helt sikkert flere som synes det samme. Og ved OsloMet vil vi gjerne hjelpe deg – det er bare å spørre. Alt dette handler egentlig bare om én ting: Å gi deg selv en god start på studietiden!

Studiestart på St. Hanshaugen.