Reiste ut av komfortsonen til Canada

Regina von Koch og en venn står foran Niagarafallene.

OCAD, The Ontario College of Art and Design University, er den største og eldste designskolen i Canada med 6 000 studenter. Universitetet ligger sentralt i Toronto, Canadas mest folkerike by, med nærhet til det meste.

– Toronto er veldig flerkulturell, og jeg hadde mulighet til å treffe folk fra alle deler av verden. Det synes jeg var morsomt, sier Regina.  

 – Jeg bodde i eget rom i en studentblokk, men delte to bad og kjøkken med fem andre jenter. Det var en fin måte å bli kjent med andre studenter og deres kultur på.

Utfordrende og lærerikt

– Skolen er kjent for å være krevende akademisk med mye hardt arbeid. Man fullfører et helt semesters arbeid med fem fag på kun 12 uker, noe som gjør at arbeidstempoet er høyere enn i Norge. Jeg ønsket å utfordre meg selv og å gå ut av komfortsonen, og derfor ble det OCAD.

Universitetet har et tre-semestersystem på 12 uker hver. Det betyr kortere semestre, med mer intenst program.

– Vi hadde innleveringer hver eller annenhver uke i alle de fem fagene.

– I utvekslingssemesteret tok jeg fagene Research, Insight & Innovation, Advanced 3D Drawing, Emerging Technology, System Thinking og Compelling Experience Design. Jeg valgte disse fagene ut fra anbefalinger fra tidligere utvekslingsstudenter og av egen interesse.

Gode språkkunnskaper

Regina har studert fire år i utlandet tidligere og har gode språkkunnskaper i engelsk fra før. Det var selvsagt en fordel.

– Det tok noen uker før jeg kjente at jeg kom inn i det igjen, men det gikk veldig fint og det er en bra måte å få trening i engelsk på. 

– Fant du deg fort til rette i Toronto og på OCAD?

– Det var litt vanskelig i starten, for da kjedet jeg meg. Jeg kjente ikke så mange ennå, og det var ikke så mye arbeid på skolen. Etterhvert tok det seg opp, og jeg trivdes godt da jeg ble kjent med flere og kom ordentlig i gang med skolearbeidet.

Utveksling er en flott mulighet

Regina anbefaler andre å dra på utveksling.

– Det er en mulighet man ikke bør gå glipp av. Du lærer å kjenne nye mennesker, utvikler deg som person, får muligheten å oppleve en annen kultur, får ny faglig kunnskap og det er veldig sosialt.

– Jeg har fortsatt kontakt med venner som jeg ble kjent med i Toronto.

– Det beste med å være på utveksling er å gjøre noe annerledes, bevege seg utenfor komfortsonen og møte nye mennesker, sier Regina.

– Jeg fikk også muligheten å reise til Montreal og Niagarafallene – det var en kul opplevelse!

Regina og en venninne med utsikt over Montreal i bakgrunnen.

På tur til Montreal. Foto: Privat

Et utvekslingsopphold på CV-en gjør at du skiller deg ut

Nå er hun tilbake på Kjeller og Institutt for produktdesign.

– Jeg går tredje og siste året på bachelorstudiet og trives godt. Studiemiljøet på produktdesign er bra, og det er mange flinke medstudenter som jeg inspireres av.

Regina er opprinnelig svensk og har en bachelor i Business Management and Entrepreneurship fra tidligere. Da hun flyttet til Norge, ville hun bruke anledningen til å bli kjent med nye folk og studere noe mer kreativt – og da ble det produktdesign. Etter endt studium håper hun å finne seg en jobb i en designbedrift i Oslo. Hun tror det er en fordel å ha et utvekslingsopphold på CV-en.

– Å ha vært på utveksling kan skille deg ut fra andre søkere, og vise potensielle arbeidsgivere at du er initiativrik og har evnen til å stå på egne bein, avslutter Regina.

 

Informasjon om utveksling