Studentforening på radio

– Det er utrolig gøy å være med i Radio Nova. Vi i nyhetsredaksjonen lager blant annet nyheter som er studentrelevante, for å informere studentene om hva som skjer i hverdagen deres, sier Magnus Thune (24).

Han har vært med i Radio Nova i over et år, og har nettopp startet sitt eget program der. Ved hans side sitter Nora Torgersen (20) som startet i Radio Novas nyhetsredaksjon dette semesteret.

– Jeg synes det er veldig gøy å være med i Nova fordi jeg får prøve nye ting, og bli kjent med mange.

Sammen med 12 andre er de med og lager nyheter i en av Norges aller største lokalradioer. I nyhetsredaksjonen er det mange som studerer blant annet medier og kommunikasjon og journalistikk ved OsloMet.

Studenter gjør seg klar for sending på Radio Nova

– Her har vi nattsendinger når vi har fest, så ikke hør på radioen etter klokka 2 på lørdag, ler Magnus Thune. Foto: Josefine Ytre-Eide Bjaarstad

Om Radio Nova

Radio Nova er en studentforening, og Oslo-studentenes helt egne radiokanal. Her kan alle studenter søke om å bli med å lage radio. Det finnes redaksjoner som lager alt fra nyheter til kultur og musikk.

– Man finner venner, man finner nettverk

Studentene som er med i Radio Nova er svært fornøyde med det sosiale studentforeningen har å by på.

– Det skjer utrolig mye sosialt på Radio Nova – vi har fester, vi har quizer og vi har felles lunsj hver dag, sier Nora.

I tillegg til å være sosiale i lokalene til Nova på Chateau Neuf er det også noen redaksjoner som drar på utenlandsturer. Bare for en måned siden var Nora og Magnus med redaksjonen sin til Danmark på sosial tur.

– Nova er jo først og fremst en studentforening og ikke bare en «streng» radio, om man kan kalle det det. Det å ha fest på Nova er nesten som ha en kjempestor hjemmefest, eller å være på ferie i stedet for å jobbe, smiler Magnus.

Bilde av et miksebord og en platespiller i studiet til Radio Nova

Teknikken og studioene studentene bruker under sending er profesjonelt. Foto: Karoline Næss

Over 40 redaksjoner

– Radio Nova har en redaksjon for alle, sier Nora. Hvis du ikke ønsker å jobbe med nyheter slik som vi gjør, så finner du garantert en redaksjon du ønsker å være med i.

Radio Nova har opptak hvert semester, og du kan søke via. link på Facebook-siden deres.

Portrettbilde av Kristine som smiler mot kameraet og har en mikrofon foran ansiktet.
Kristine lager Norges mest populære teknologipodkast

Laget podkast som del av masteroppgaven journalistikk. Nå er hun redaktør for Norges mest populære teknologipodkast.

Ane og Arne Fredrik ved et redigeringsbord med mange monitorer og mikrofon
Innleveringen som ble en NRK-dokumentar

Studentene Ane og Arne Fredrik har laget sin egen dokumentar til NRKs Brennpunkt.

Syngende studenter på en scene i ulike kostymer, alle holder en hånd på pannen og ser utover. En jente har på seg et knallgult banankostyme, mens noen har OsloMet-t-skjorte eller OsloMet-buttons.
Kor, gaming, eller lacrosse? Bli med i en studentforening!

Har du interesser du vil fortsette med, eller lyst til å prøve noe nytt? Kanskje du synes det virker litt skummelt å begynne å studere uten å kjenne noen? Bli med i en studentforening, da vel!

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!