Dramaturgi

Halvårsstudium

Dramaturgi – for deg som vil fordype deg i teatrets ulike prosesser og uttrykksformer

 • Opptakskrav

  Ved ledig kapasitet kan emnet tilbys som enkeltemneopptak. Tilbud gis kun ved ledig plasser. Opptakskrav: Fullført årsstudium i drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) eller tilsvarende dramafaglig utdanning på universitets- eller høgskolenivå.

  Studenter som er tatt opp til bachelorstudium i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) må ha bestått 1. studieår av utdanning.

  Søknadsfrist 15. april

 • Slik søker du

  Søknadsfrist

  15. april.

  Dette studiet har lokalt opptak.

  Søk med studiekode

  215 1411

 • Om studiet

  Dramaturgi er et halvårsstudium i drama og teaterkommunikasjon som består av hovedområdene praktisk dramaturgi, dramaturgisk teori og fagdidaktikk. Studiet utforskes gjennom gruppearbeid og undervisningen vil hovedsakelig foregå i form av praktiske verksteder med drøfting og utprøving av idéer med tilhørende seminarer og forelesninger. Studiet egner seg for de som ønsker å arbeide innenfor kulturlivet eller skolen.

  Studiet er organisert som et heltidsstudium på dagtid. Studentene vil ha et betydelig ansvar for egen læring, organisering og gjennomføring av arbeidet i sine grupper. Forelesninger, demonstrasjonsundervisning og veiledning vil bli gitt etter behov. Studiet er prosessorientert, og svært intensivt og arbeidskrevende. Noe undervisning kan bli gitt på engelsk.

  Besøk studentportalen for mer informasjon om dette studiet (student.oslomet.no).

 • Hva koster det?

  Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).

  Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden SiO og kopiavgift.

 • Studiets oppbygging

   

  Valgfritt emne Løper over flere semestre

  1. studieår

  1. semester
 • Videre studiemuligheter

  Studiet er et påbyggingsstudium og kan inngå i en bachelorgrad.

  Opptakskrav er fullført årsstudium i drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) eller tilsvarende dramafaglig utdanning på universitets- eller høgskolenivå.

  Studenter som er tatt opp til bachelorstudium i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) må ha bestått 1. studieår av utdanning før studiet i dramaturgi (tredje semester) kan påbegynnes. Tilsvarende må dramaturgi være bestått før bachelorprosjekt (sjette semester) kan påbegynnes.

Faglig leder

Laster inn ...

Spørsmål om utdanningen?

Kontaktskjema