Sosialt arbeid og Folkehelse (SAFE) inkluderer forskning på hele livsløpet fra barndom til alderdom med ulike populasjoner. Målet er å identifisere mekanismer, risikofaktorer og livshendelser som har betydning for den enkeltes- og gruppers psykiske og somatiske helse. Gruppens forskning gjøres med varierte teoretiske perspektiver og forskningsmetoder. Gruppens medlemmer består også av forskere fra samarbeidende institusjoner og representanter fra praksisfeltet.
Forskningsgruppeleder
-
Medlemmer
-
Mer om forskningsgruppen
Forskningsprosjektene i SAFE vil være praksisnære og praksisrelevante, og kobling mellom forskning, utdanning og praksis er av betydning. Målet er å bidra med empiriske studier, kritisk kunnskapsproduksjon så vel som teoriutvikling. Dette innebærer at SAFE vil kunne utvikle mer kunnskap om befolkningens- og ulike gruppers helse, og foreslå virkemidler for å opprettholde, bedre og fremme denne. SAFE vil initiere eksternt finansierte prosjekter.
SAFE består av tematiske undergrupper og prosjekter innenfor
- eldre og aldring
- psykisk helse
- brukermedvirkning
- sosial ulikhet hos barn og unge
- psykosomatikk
- kroppslige symptomer og helseplager
-
Prosjekter
Opplevelse av livssituasjon og bruk av sosiale medier i forbindelse med den pågående koronaepidemien
I forbindelse med den pågående koronaepidemien og nedstengingen av Norge med pålagt sosial distansering er vi interessert i å få kunnskap om hvordan dette kan påvirke livssituasjon, arbeidssituasjon og bruk av sosiale medier.
Psykisk helse hos ansatte i barnevernet
Formålet med denne studien er å undersøke sammenhengen mellom arbeidshverdag og psykisk helse hos ansatte i ulike deler av barnevernet.