CONVIVIUM – New European Bauhaus Solutions in Food, Living Heritage, and Conviviality

CONVIVIUM vil etablere en ny forståelse av matkulturarv, med fokus på bærekraft, lokalmiljø, samvær og samfunnsdeltakelse.

Formål og målsetting

Som en del av New European Bauhaus – et europeisk initiativ som forener estetikk, bærekraft og inkludering – bygger prosjektet videre på den grønne given gjennom praktiske og kulturelle løsninger. 

CONVIVIUM vil etablere en ny forståelse av matkulturarv, med fokus på bærekraft, lokalmiljø, samvær og samfunnsdeltakelse. Gjennom å revitalisere tradisjonelle matpraksiser og bygge bro mellom fortid og fremtid, skal prosjektet fremme bærekraftige matvaner og styrke lokalsamfunn.

De overordnede målene er å:

Arbeidsområder og metoder

Prosjektet vil bruke mat og matkultur som verktøy for å:

Geografisk fokus 

CONVIVIUM fokuserer på matlandskap i Europa:

Stedene er valgt ut på grunn av deres rike matkultur, sterke tradisjoner og lokale betydning. Prosjektet vil adressere utfordringer som klimaendringer, konfliktfylte interesser og behov for revitalisering av kulturarv.

Konsortium og deltakere 

CONVIVIUMs konsortium består av 15 organisasjoner fra seks europeiske land (Portugal, Frankrike, Norge, Nederland, Polen og Spania) og fem assosierte partnere (fra Norge, Portugal og Belgia). Prosjektteamet inkluderer forskere fra humaniora, samfunnsvitenskap og kommunikasjon, i tillegg til arkitekter, kunstnere, kulturarvspesialister og frivillige organisasjoner.

Prosjektet er finansiert gjennom Horisont Europa, Pilar 2, Klynge 2, New European Bauhaus.

Betydning og bærekraftseffekt

Gjennom revitalisering av tradisjoner og nyskapende metoder skal CONVIVIUM bidra til å styrke bærekraft og kulturell verdiskaping i lokalsamfunn. Prosjektet skal bygge bro mellom matkultur og bærekraftige praksiser som en del av en bredere kulturell og økonomisk utvikling.

Følg prosjektet

Prosjektdeltakere

Prosjektdeltakere ved OsloMet

Laster inn ...