English version
logo-bilde fra prosjektet Strenght2Food

Strength2Food: Food quality for sustainability and health

Prosjektet Strength2Food skal se nærmere på betydningen av EUs kvalitetspolitikk og offentlig sektors innkjøpspolitikk i forhold til lokal produksjon og forbruk av mat.

Prosjektet Strength2Food skal se nærmere på betydningen av EUs kvalitetspolitikk og offentlig sektors innkjøpspolitikk i forhold til lokal produksjon og forbruk av mat. Målet er å styrke lokal økonomisk utvikling og spesielt landbruket og fiskeriene, samt hvordan nye perspektiver og etableringen av nye kvalitetsmarkeder kan fremme utvikling av lokale næringskjeder.

#STRENGTH2FOOD: Food quality for sustainability and health

 • Prosjektdeltakere

   Laster inn ...

  Leveranse i prosjektet

  Vittersø, G., Borgen, S.O, Majewski, E., Malak-Rawlikowska, A., Tocco, B.: Strategic Guide. Short Food Supply Chains (SFSCs). Project Deliverable 10.4, Strength2Food 2021.

  Presseoppslag

  Nytt fra prosjektet

  mathandel på Bondens marked, produsent gir papirposer med grønnsaker til to kunder
  Motiverende å støtte lokal matproduksjon

  Hvor bærekraftig er lokal handel av mat, gjerne direkte fra produsent? Bærekraften er til stede på litt uventede måter, viser det seg.

  familie samlet rundt et middagsbord
  Eksperimentelle kjøkkenstudier fra hele Europa

  Hvordan oppfatter europeiske forbrukere kvaliteten på maten de spiser? Bli med inn i over 40 husholdninger i syv europeiske land.

  Nærbilde av parmesanost-emballasje
  Ingen legger merke til matmerker for kvalitetsmat

  Matkvalitet og lokalmat er viktig for mange, men få av oss legger merke til matmerkene som skal informere oss om kvaliteten.