English version
Bilde fra det tsjekkiske universitetet Hradec Králové viser en kvinnelig student som holder opp et norsk flagg og flagget for universitetet.

Teknologi og kunnskapsoverføring basert på samarbeid mellom Tsjekkia og Norge

I dette samarbeidsprosjektet mellom OsloMet og universitetet Hradec Králové i Tsjekkia vil det utveksles erfaringer med teknologi- og kunnskapsoverføring, og utvikles et kurs som skal hjelpe både studenter og forskere med å kobles til industrien.

Prosjektet skal gi universitetene muligheten til å dele sine erfaringer og tiltak som bidrar til bedre teknologioverføring, beskyttelse av immateriell eiendom og støtte til spin-off-selskap. 

Både universitetet Hradec Králové og OsloMet har bred erfaring med innovasjon og kommersialisering, og det vil være stor nytte i erfaringsutveksling rundt de ulike praksisene for begge universitetene. 

Erfaringsutveksling og kunnskapsoverføring vil hjelpe både studenter og forskere med å komme i kontakt med bransjen. Mange forskere og studenter har innovative ideer som kan være til nytte for samfunnet, men mangel på kunnskap rundt immaterielle rettigheter og hvordan man kommersialiserer disse ideene fører til at de ikke oppnår sitt potensiale. 

Et av målene er å utvikle et kurs som skal lære forskere og studenter hvordan de kan få sine ideer til markedet. Det planlegges også for et sommerkurs i Tsjekkia i 2022 med fokus på teknologioverføring og immaterielle rettigheter. 

Initiativet ble satt i gang gjennom et samarbeid mellom OsloMet Artificial Intelligence Lab og Hradec Králové (uhk.cz/en). Prosjektet vil gå over to år og er finansiert av EØS med 149,216 EUR. 

Laster inn ...