English version

Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD)

Fakultetet tilbyr høgare utdanning i tekniske fag, kunstfag og designfag, og har forskings- og utviklingsaktivitetar på desse fagfelta.

Studentar
4275

i 2024 (tal frå DBH)

Bachelorprogram
13

pluss års- og halvårsemne, og etter- og vidareutdanning

Masterprogram
8
Ph.d.-program
2

Aktuelt

Åtte millionar til kvantesamarbeid

Institutt for informasjonsteknologi på OsloMet er med i eitt av forskingssamarbeida på kvanteteknologi som har fått midlar av Forskingsrådet.

Datakrins inne i datamaskin
Lærer om Oslofjordens miljøutfordringar gjennom kunst og forsking

For andre gong inviterte OsloMet Makerspace elevar frå Dale Oen Academy til tverrfagleg workshop. På Oceanlab fekk ungdommane lære om tilstanden i Oslofjorden, utforske kunst og teknologi – og bygge ein skulptur som blei senka i sjøen.

Samarbeid med Snøhetta gir ny giv på sløydsalen

Dei siste vekene har elevane på 1. og 2. trinn ved Gamlebyen skole bygd båtar saman med arkitektkontoret Snøhetta, som ein del av prosjektet Ferdighetstrapp for tresløyd. Onsdag 4. juni var det show og høgtideleg sjøsetting på Operataket.

Eva og ein av elevane slipp ein av båtane. Ein kameramann filmar sjøsettinga.
Storsatsinga på berekraftig energi er opna

OsloMet har teke eit steg mot ei grønare framtid med opninga av «Green Energy Lab» – ei ny tverrfagleg plattform for forsking, innovasjon og utdanning innan berekraftig energiteknologi.

Fire studentar og tilsette samla rundt ei oppgåve med teknisk utstyr i vindtunnelen.
Kvantedatabehandling kan bli ein teknologisk revolusjon i Noreg

På konferansen QiT Norway heldt instituttleiar André Brodtkorb eit tankevekkjande foredrag om korleis kvantedatabehandling kan revolusjonere den teknologiske framtida vår.

Andre Brodtkorb peikar på skjermen medan han held foredrag på QiT Norway. I framgrunnen sit det deltakarar på konferansen.
Are Magnus Bruaset: – Dette er vår måte å få i gang diskusjonen

Divisjonsdirektør ved Simula, Are Magnus Bruaset, er tilsett som professor II ved OsloMet. Samarbeidet skal få kvanteteknologi på forskingsagendaen.

Portrett av Are Magnus Bruaset
Ein kalkulator kan gje meir Nøkkelholmerka mat

Ein ny ernæringskalkulator kan gjere det enklare for matprodusentar å nøkkelholmerke maten dei produserer.

Byggrynssalat i små, gjennomsiktige boksar
Haakon jobber med prototypen som er montert på en svart plate. Vi ser pumpe, vannbeholder og rør.
Studentene fant en rimelig og god løsning der rent vann mangler

Hvordan kan man rense vann i krisesituasjoner med begrenset utstyr og lavt budsjett? Fire maskiningeniørstudenter tok utfordringen bachelorprosjektet sitt.

Portrett av Jørgen Berntsen
Studievalet som opna dører

Då Jørgen Berntsen bestemte seg for å skifte karriereretning, leita han fram noko han har vore interessert i tidlegare, som gav han nye mogelegheiter.

Portrettbilde av Mimesis Heidi Dahlsveen.
Derfor bør vi fortelle historier til hverandre

Vi bør ta vare på fortellingene i våre liv, mener fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen. Hun deler noen råd om hvordan vi kan bli bedre på å fortelle historier.

Portrett av Tora Briskerud Hasselvold
Svalbard gir rike muligheter til å utforske klima

– Et semester på Svalbard blir helt unikt. I tillegg til at jeg får lære mer om emner som engasjerer meg, får jeg lære der det faktisk skjer.

Hender som holder reagensrør under mikroskop
Slik kan kunstig intelligens revolusjonere assistert befruktning

Kunstig intelligens (KI) kan gjøre assistert reproduksjonsteknologi betydelig mer effektiv. Men fagfolk er ofte skeptiske. Det er behov for å bygge større tillit blant dem, mener forsker.

Portrett av Karoline Grindaker.
Kreativ og fri tilnærming til dokumentarfilm

På videreutdanningen i filmkunst får regissør Karoline Grindaker mulighet til å jobbe åpent og intuitivt. Og på pensum har hun sin egen film.

Blomster og andre planter på taket av en bygning. Blokker og annen bebyggelse i bakgrunnen. Fjell og åser bakerst, og himmel med lette skyer øverst.
Dataspillet som hjelper nabolag med grønne løsninger

Et dataspill kan gjøre det mulig for lokalsamfunn å tilpasse seg store klimaendringer, og motivere dem til å ta tak i utfordringene.

Portrett av tony Eriksen til venstre, og Kevin Johannesen utendørs i Oslo, med solbelyste gate og bygninger i bakgrunnen.
– På forkurs får du mer igjen enn å ta påbygning på videregående

For Tony og Kevin har det vært tidsbesparende og mer lærerikt å ta forkurs til ingeniørutdanning framfor å ta fagene de trenger på videregående skole.

Portrett av Hilde i skolegården.
Så inspirerende at det burde være obligatorisk

– Det vi lærer implementeres i egen undervisning umiddelbart, sier Hilde Ydersbond. Hun er lærer og har fått nye verktøy på videreutdanningen praktiske og estetiske fagovergripende kompetanser.

Fleire feature-saker

2025

2024

2023

2022

2021

2019 – 2020