English version

Makerspace

Makerspace fremmer kreativitet, utforskertrang og tverrfaglig samarbeid. Vi tilbyr mikrokurs og valgemner i kreative teknologifag. Her kan studenter og ansatte ved OsloMet møtes for å idémyldre, dele kunnskap og samarbeide.

Makerspace i tall

Sertifiseringer
33
Studenter
150
Emner
50

Om Makerspace

 • Hva er et Makerspace?

  Et Makerspace, eller et skaperverksted, er et fellesskapsdrevet verksted, et rom fylt av verktøy og nyskapende teknologi som lar deg skape ting på nye måter.

  Makerspace er et fellesskap, der målet er å jobbe sammen for å lære, samarbeide og dele.

 • Hvordan bruke Makerspace

  Alle på OsloMet er velkommen til å bruke Makerspace. Hvis du vil ha tilgang, registrer deg på vår Canvas-side (oslomet.instructure.com), gjennomfør sikkerhetskurset og så er du i gang. Ønsker du å bruke maskinene våre, så tilbyr vi sertifiseringskurs for ansatte og studenter.

  Sertifiseringskursene gir opplæring i maskiner og tilgang til bruk i åpningstidene. Vi forbeholder oss retten til å trekke tilbake sertifiseringen dersom en ikke følger våre HMS-bestemmelser. Du kan lese mer om kursene i Canvas.

  Enkeltpersoner kan melde seg opp til kurs i kalenderen i Canvas. Vi setter også opp egne kurs for grupper og klasser, ta så tilfelle kontakt med oss direkte.

Maskiner og utstyr

 • Laserkutting

  Epilog laserkutter bruker en kraftig laser for å lage presisjonskutt i en rekke materialer, fra papir og tre til akryl og glass. Oppløsningen kan settes til opptil 1200 DPI noe som gjør at den kan kutte og gravere svært komplekse og intrikate design.

 • Elektronikk og IOT

  Makerspace har et bredt utvalgt av elektriske komponenter og utstyr som kan brukes til prototyping av elektronikk.

  Vi har også utlån av mikrokontrollere som Arduino, Raspberry Pi og Microbit, i tillegg til sensorer og aktuatorer som kan benyttes til prototyping av blant annet IoT prosjekter.

 • CNC-fresing

  Makerspace har en bordfres til større prosjekter, en 4-akset CNC og en mindre 3-akset CNC dedikert til elektronikk og småskala prosjekter.

  Vi jobber ikke med metall, kun mykere materialer som tre og ulike plast typer.  

 • Trearbeid

  Vårt treverksted inneholder utstyr man typisk trenger for trearbeid; elektriske verktøy, håndverktøy, søyleboremaskin, kapp- og gjærsag, tykkelseshøvel, bordfres og dreiebenk.  

 • Tekstil og trykk

  På Makerspace har man tilgang til symaskiner, overlockmaskin, broderimaskin, diverse sytilbehør og et utvalg av metervare. Vi har i tillegg en vinylkutter og digital transferprinter som kan brukes til tekstildekorasjon.  

 • Foto og print

  Det er viktig å dokumentere prosjekter, så for produktfotografering har man mulighet til å bruke vårt fotobord med LED-lys for å oppnå den bildekvaliteten man er ute etter.

  For de som mangler et profesjonelt kamera låner vi ut et. I tillegg kan man printe ut postere i størrelser opptil A2 med vår posterprinter. 

 • 3D-printing

  Makerspace har både enkle FDM-printere, som ofte gir tilstrekkelige mekaniske egenskaper for de fleste prosjekter, men vi har også SLA-printere som kan brukes til å lage deler med spesielle egenskaper som høy termisk motstand.

Ansatte ved Makerspace

Laster inn ...