Ei ny, gratis vidareutdanning gjev innføring i livsløpsplanlegging av berekraftig nybygging, ombygging og oppgradering.
Instituttet tilbyr to bachelorstudier og tre masterstudier i ingeniørfag, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter på fagområdene til utdanningene.
i 2023 (tall fra DBH)
årsverk i 2023 (tall fra DBH)
Instituttet tilbyr også videreutdanning.
Institutt for bygg- og energiteknikk og Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har samarbeidspartnarar eksternt for å gjere utdanning og FoU relevant og aktuell for nærings- og arbeidsliv.
Det eksterne samarbeidet dreiar seg i stor grad om eit omfattande samarbeid med bedrifter og offentlige etatar om bachelor- og masteroppgåver.
Oppgåvene tek utgangspunkt i realistiske faglege utfordringar, og vert lagt opp slik at studentane får nytte kunnskapar og dugleik frå studiet.
Studentane får arbeidslivskontakt og høve til arbeid, og utdanningane vert gjort relevante gjennom oppgåvene.
Universitetet syter for rettleiing og ser etter at det faglege vert teke vare på.
I tillegg vert også halde eigne relevansseminar der bedrifter og etatar gjev innspel til utdanningane med tanke på relevans for arbeidslivet.
Oversikter over studentoppgåver kan gje eksempel på problemstillingar, oppgåvetypar og oppdragsgjevarar. Vi jobbar med å gjere oversikter over oppgåvene tilgjengelege.
I utdanningene på Institutt for bygg- og energiteknikk benytter studentene mye programvare som kun kjører på operativsystemet Windows. Vi anbefaler sterkt at du anskaffer deg PC-laptop, ikke Mac.
På byggingeniørstudiet, masterstudiet i bygg- og konstruksjonsteknikk, masterstudiet i smart mobilitet og urban analyse, og ingeniør- og masterstudiet i energi og miljø i bygg, bruker studentene de mest aktuelle dataverktøyene.
Dette kan gjøre dem godt rustet til arbeidslivet, og i stand til å bidra med kunnskaper til bransjen.
Verktøyene er nødvendige for å være konkurranse- og tilpasningsdyktig, og OsloMet – storbyuniversitetet sørger for å være oppdatert på datafronten.
Med bygningsinformasjonsmodellering (BIM) kan for eksempel all digital bygningsinformasjon lettere koordineres og utnyttes i alle faser av bygg og anlegg. Datamodellene følger prosjektet så lenge det eksisterer.
Involverte parter i byggeprosjekter kommuniserer gjennom modellene. Det sikrer kvaliteten, gir færre feil og rasjonaliserer byggeprosess, forvaltning, drift og vedlikehold.
Aktuelle BIM-program som benyttes i undervisningen på OsloMet i dag er: Autodesk Revit, Autodesk Robot, AutoCAD, MagiCAD og Solibri Office og Solibri Anywhere.
Andre aktuelle dataløsninger som benyttes er
Institutt for bygg- og energiteknikk benytter også Trimble Technology Lab som omfatter
Institutt for bygg- og energiteknikk kan utføre oppdrag i sertifisert betongprøvingslaboratorium.
Vi utfører prøving av
Andre typer oppdrag kan også utføres, etter nærmere avtale. Pristilbud, prisliste og oppdragsbetingelser på forespørsel.
Ei ny, gratis vidareutdanning gjev innføring i livsløpsplanlegging av berekraftig nybygging, ombygging og oppgradering.
OsloMet går i samarbeid med storselskapet LG Electronics om å utvikle varmepumper for svært kaldt klima.
Byplanleggarar, arkitektar og geografar frå OsloMet medverkar til at Skarnes skal bli ein meir helsefremjande tettstad, som betre inkluderer barnefamiliar, eldre og funksjonshemma.