English version

Institutt for estetiske fag

Er du kreativ og skapende og kan tenke deg å arbeide med formidling av kunstfag på ulike måter, for eksempel i skolen? Da kan studier innen estetiske fag være noe for deg.

Instituttet i tall

Studenter

820

i 2020 (tall fra NSD)

Ansatte

39

årsverk i 2020 (tall fra NSD)

Bachelorprogram

3

Masterstudier

1

Organisasjon

 • Ledelsen ved instituttet

   Laster inn ...

    

  • Mer om instituttet

   Institutt for estetiske fag dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, film, design kommunikasjon i digitale medier samt faglærerutdanning i design, kunst og håndverk. Du kan kombinere ulike fag i en bachelorgrad eller velge årsenheter som videreutdanning. I tillegg kan du ta mastergrad i estetiske fag.

   Instituttet ønsker å være et interessant og krevende studiested for profesjons- og fagutdanning og tilbyr utdanning basert på det fremste innen forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og erfaringskunnskap. Gode læringsopplegg er en viktig satsning og praksisopplæring i yrkesfeltet står sentralt.

   Institutt for estetiske fag er et av fem institutt ved Fakultet for teknologi, kunst og design, og holder til ved Studiested Pilestredet, midt i Oslo. Byens mange museer og gallerier brukes aktivt som en del av studieopplegget. Ved instituttet finnes nye verksteder, moderne øvingsrom, læringssenter og lesesal, i tillegg til elektroniske nettverk og databaser som gir deg tilgang til nasjonal og internasjonal faglitteratur. 

  Instituttet i sosiale medier

  Ahmed Umar foran fellesprosjektet til elevene på Hersleb - et stort fargerikt maleri på 6 x 1,2 meter. På maleriet ser vi selvportrett av elevene i ulike sosiale sammenhenger.

  Ahmed Umar i kunstprosjekt med unge enslige flyktninger

  Denne våren har Ahmed Umar jobbet med et kunstprosjekt sammen med elever på forberedende videregående på Hersleb skole. Prosjektet er et tilbud fra Oslo kommune, i samarbeid med Institutt for estetiske fag, der lærere og elever i Osloskolen får møte og arbeide sammen med en profesjonell kunstner.

  Bildet er todelt. Første del viser portrett av Malin. Andre del viser forsiden av ressurshefte med overskrift og strektegninger av mennesker i ulike bevegelser.

  Malins masteroppgave er en gavepakke til lærere

  Malin Kathrine Vik er masterstudent i estiske fag, studieretning drama- og teaterkommunikasjon. Som en del av masteroppgaven sin har hun laget et ressurshefte til Fagfornyelsen spekket med dramapedagogiske opplegg

  Portrett av Silje Stokka og Vanja Dahl Mostue

  Masteren gir faglig tyngde til lærerrollen

  – Masteren i estetiske fag, studieretning fagdidaktikk: kunst og design, gir relevant tyngde til utdannelsen min, og ikke minst til min fremtidige lærerrolle, sier Silje.

  Ingrid Emma Jacobsen står og Mari Nickoline Floden sitter foran en Mac. I bakgrunnen er det mange grønne planter og en mannekeng med hvit skjorte.

  Masteroppgaven ble til bærekraftig klesbedrift

  Ingrid og Mari tok master i Mote og Samfunn på OsloMet og driver i dag Oslo Unbranded, et kleskonsept med fokus på etikk og bærekraft.

  Illustrasjonsbilde av to kunstnere som tegner på staffelier.

  Hvorfor bør du tegne mer?

  Å tegne gir en rekke fordeler også i voksen alder. Likevel gir de fleste opp tegningen i barndommen.

  Jente som sitter på en benk, med kunst på veggen bak seg.

  – Det morsomste i verden er å lære kids ting

  Connie Olaisen Makilla (25) går andreåret på faglærer i design, kunst og håndverk ved OsloMet. Målet er å bli lærer på en ungdomsskole.

  Dramastudenter med hvit sminke og i barokk-kostymer

  Dramatisk utdanning

  Intriger og ulykkelig kjærlighet, blødende hjerter og et søksmål: En helt vanlig dag for studentene i drama og teaterkommunikasjon.

  Viktoria viser frem skisser av sykkelhotellet hun har utviklet.

  Lær kreativitet – bli kreativ faglærer

  Viktoria Rydland Gaare har alltid vurdert å bli lærer, men hun fant aldri sin "greie".

  Med pris og nye erfaringer i tote bagen

  Bredden var stor og nivået høyt da Ungt Entreprenørskap arrangerte årets Oslomesterskap i studentbedrift.

  Mari og Nora sitter foran datamaskinen i sorte gensere med W.A.A.U trykket i hvitt på brystet. Nora viser tommel opp!

  900 videreutdanningsstudenter under Korona

  Korona-pandemien har gitt en planlagt EVU-satsing på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) en voldsom vekst på svært kort tid.

  Illustrasjonsbilde fra Pilestredet 35 i Oslo

  Bærekraft i design- og håndverksundervisning

  Samtaler om miljøhensyn kan integreres i design- og håndverkundervisningen i ungdomsskolen på en god måte uten å ta mye tid fra det praktiske arbeidet.

  Tine i treverk.

  Til Kina med kolleksjon inspirert av Marie Antoinette

  Denne uken fikk kunst og design-student Lina Mestad, vite at hun har kommet til finalen i kinesiske The Hempel Awards, en prestisjetung konkurranse for unge designere.

  Bildet er delt i to. Første del viser et maleri av Marie Antoniette. Bilde to viser et portrett av Lina Mestad i en selvsydd rosa bluse med draperinger.

  Inviterer til førjulstur i verdensrommet

  Når Miniøyas jul åpner dørene til sin magiske førjulsverden i desember, kan barna blant annet besøke det spennende universet Minirommet. Bak konseptet står fire studenter ved faglærerutdanningen i design, kunst og håndverk.

  Studentene som står bak Minirommet: Rosemarie, Emilie, Atle, Karoline i sorte gensere med gul Minirommet-logo på.

  Anerkjent landskapsrebell

  30 år etter at Kunstakademiet anbefalte henne å pakke bort penslene, høster landskapsrebellen Ingeborg Stana nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sine bilder.

  Maleri av landskap malt av Ingeborg Stana. I forgrunnen blått, lilla hav farget av solnedgangen i gult. En øy på hver side og en stor blå himmel i bakgrunnen med skyformasjoner i hvitt og gratt og lilla.

  Høyaktuell kompetanse for mote- og tekstilbransjen

  Denne uka var Institutt for estetiske fag vertskap for den aller første CLO Academic Summit i Norge, i samarbeid med Norwegian Fashion Hub og CLO München.

  Skjermbilde av gul hettegenser med bilde av solbriller på brystet. Ved siden av ser vi mønsteret til hettegenseren - de ulike stykkene den er sydd sammen av.

  Årets underviser gjør kunnskap til kulskap!

  Tradisjonen tro sparket OsloMet-ansatte i gang det akademiske året med fest og prisdryss på Rockefeller. Og for et avspark det ble for universitetslektor og dramapedagog Stine N. Ellinggard som fikk prisen Årets underviser ved OsloMet!

  Stine Ellinggard står på scenen og snakker i mikrofon foran en stor skjerm der det står at hun er årets underviser. Ved siden av står rektor og leder i Studentparlamentet.

  Eva med beste artikkel – igjen!

  I sommer var en stor gjeng fra forskningsgruppa Design Literacy i London på den internasjonale forskningskonferansen Academy for Design Innovation Management (ADIM). Mange av Institutt for estetiske fags utsendte deltok med paper og professor Eva Lutnæs stakk enda en gang av med pris for «Best Paper», for hele konferansen.

  Deltakere fra Institutt for estiske fag og OsloMet foran en plakatvegg med reklame for konferansen. Fra venstre: Liv Merete Nielsen, Else Margrethe Lefdal, Janne Beate Reitan, Tore Andre Ringvold, Irene Brodshaug, Anita Neuberg, Peter Haakonsen, Randi Veiteberg Kvellestad og Eva Lutnæs

  Et kunstverk av et plagg

  Første pinsedag ble en ny rød messehagel til Bryn kirke i Bærum innviet. Bak det nydelige arbeidet står førstelektor og tekstilkunstner Randi Veiteberg Kvellestad ved Institutt for estetiske fag.

  Forside og bakside av rød messehagel med broderier.

  OsloMet-prosjekter skal hjelpe næringslivet med digitalisering

  To prosjekter fra OsloMet har fått midler til å utvikle nye videreutdanningstilbud som skal hjelpe n...

  Illustrasjonsbilde

  Utforskende kunst og kunstnerisk forskning

  Denne uka inviterte Høyskolen Kristiania til symposiet AR@K om kunstfaglig forskning. OsloMet var tungt representert med fem forskere fra Institutt for estetiske fag.

  Professor Boel Christensens-Scheel holder foredrag i et auditorium med publikum.