English version

Institutt for estetiske fag

Er du kreativ og skapende og kan tenke deg å arbeide med formidling av kunstfag på ulike måter, for eksempel i skolen? Da kan studier innen estetiske fag være noe for deg.

Instituttet i tall

Studenter
835

i 2022 (tall fra DBH)

Ansatte
47

årsverk i 2022 (tall fra DBH)

Bachelorprogram
3
Masterstudier
2
 • Ledelsen ved instituttet

   Laster inn ...
  • Mer om instituttet

   Institutt for estetiske fag dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, film, design kommunikasjon i digitale medier samt faglærerutdanning i design, kunst og håndverk. Du kan kombinere ulike fag i en bachelorgrad eller velge årsenheter som videreutdanning. I tillegg kan du ta mastergrad i estetiske fag.

   Instituttet ønsker å være et interessant og krevende studiested for profesjons- og fagutdanning og tilbyr utdanning basert på det fremste innen forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og erfaringskunnskap. Gode læringsopplegg er en viktig satsning og praksisopplæring i yrkesfeltet står sentralt.

   Institutt for estetiske fag er et av fem institutt ved Fakultet for teknologi, kunst og design, og holder til ved Studiested Pilestredet, midt i Oslo. Byens mange museer og gallerier brukes aktivt som en del av studieopplegget.

   Ved instituttet finnes nye verksteder, moderne øvingsrom, læringssenter og lesesal, i tillegg til elektroniske nettverk og databaser som gir deg tilgang til nasjonal og internasjonal faglitteratur. 

  • Instituttet i sosiale medier

  Student tegner med blyant på tegneverkstedet på OsloMet.
  Du må lære å feile for å bli kreativ

  Frykt for å mislykkes og for høye forventninger blokkerer det kreative arbeidet.

  Syv musikere sitter i en ring og spiller ulike instrumenter. Noen av dem har på seg hvite hjelmer og måleutstyr. I mellom og rundt menneskene er det fire sekskantede bed med ulike planter. I kassene ser vi også sensorer.
  Viser frem plantenes språk ved hjelp av kunstnerisk metode og teknologi

  Ved hjelp av teknologiske verktøy og kunstnerisk tilnærming viser OsloMet-forsker Maria Castellanos Vicente at plantene snakker sammen. Nå skal forskningsprosjektet hennes stilles ut på et anerkjent museum i Frankrike.

  Modell iført en gjennomsiktig hvit kjole med store puffermer, med en detalj i revet sort og grått stoff. Snø i bakgrunnen.
  På pallen i internasjonal konkurranse for designere

  Kunst og design-student fra OsloMet vant sølv i prestisjetung konkurranse for unge motedesignere.

  Frida Catarina Rodrigues som smiler foran utsikten over Lisboa.
  Fridas eksamensarbeid til Nasjonalmuseet

  Eksamensarbeidet til tidligere faglærerstudent i design, kunst og håndverk, Frida Catarina Rodrigues, selges i museumsbutikken til det nye Nasjonalmuseet.

  Hele gruppa med kunst og design-studenter på Henie Onstad bak en gjennomsiktig gardinaktig ting, som skaper lodrette grå striper.
  Får unik praksiserfaring i kunstfeltet

  – Det er interessant og motiverende å arbeide utenfor klasserommet, spesielt på et så anerkjent sted som Henie Onstad, sier bachelorstudent i kunst og formidling, Magnus Brandt.

  Tre faglærerstudenter sammen med studieleder og undervisningsleder samlet i et av verkstedene for kunst- og håndverk.
  Nytt studietilbud for deg som vil bli kunst- og håndverkslærer

  Drømmer du om å jobbe kreativt og skapende med elever? Fra høsten 2022 tilbyr OsloMet en femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk som gjør det lettere å få fast jobb og som gjør deg tryggere i klasserommet.

  Dramastudenter poserer med svart bakgrunn. En lager surt fjes og den andre smiler og slår ut med armene.
  – I løpet av studiet har jeg bestemt meg for å bli teaterregissør

  Sebastian Wie Murphy (22) har holdt på med amatørteater store deler av livet – og drømmer om en karriere som teaterregissør.