English version

Institutt for estetiske fag

Instituttet dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, film, design og kommunikasjon i digitale medier samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. Vi tilbyr også master i estetiske fag og ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft.

Instituttet i tall

Studenter
870

i 2023 (tall fra DBH)

Ansatte
51

årsverk i 2023 (tall fra DBH)

Bachelorprogram
3
Masterstudier
2

Ledelsen ved instituttet

Laster inn ...

Mer om instituttet

Institutt for estetiske fag dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, mote, film, design og kommunikasjon i digitale medier, samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. I tillegg kan du ta mastergrad i estetiske fag. Vi tilbyr også ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft. 

Instituttet ønsker å være et interessant og levende studiested for profesjons- og fagutdanning og tilbyr utdanning basert på det fremste innen forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og erfaringskunnskap. Gode læringsopplegg er en viktig satsning og praksisopplæring i yrkesfeltet står sentralt.

Institutt for estetiske fag er et av fem institutt ved Fakultet for teknologi, kunst og design, og holder til ved studiested Pilestredet, midt i Oslo. Byens mange museer og gallerier brukes aktivt som en del av studieopplegget.

Ved instituttet finnes nye verksteder, moderne øvingsrom, læringssenter og lesesal, i tillegg til elektroniske nettverk og databaser som gir deg tilgang til nasjonal og internasjonal faglitteratur. 

Instituttet i sosiale medier

Mailynn og Aurora lager maling i et av verkstedene.
– Å jobbe så mye praktisk og kreativt er utrolig gøy

Det synes Maylinn Tran og medstudentene Aurora Kjekshus Reite og Selina Lie Rein. De går andre året på lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1–13, design, kunst og håndverk.

Portrett av Vilde i en genser laget av restegarn.
– Alle trenger litt drag i livet sitt!

Det mener Renate Lysholm Snarud. Hun har tatt videreutdanningen kunsten å dragge ved OsloMet. Det har også Pål Fredrik Kvale og Knut Hallvard Hovden Bergflødt, og alle tre anbefaler studiet på det varmeste.

Portrett av Vilde i en genser laget av restegarn.
Mote og samfunn: Skreddersy din egen master

Vilde, Aleksander og Mariann ønsker en mer bærekraftig klesindustri. I masteren valgte de ulike vinklinger: Fra det emosjonelle båndet vi har til klærne våre, via gjenbruk av industrielle restmaterialer, til sømverksted for vedlikehold av klær.

Anna sitter på gulvet med maske og ser på en ball med briller
– Det er fascinerende å se hva masker gjør med oss

For Anna Renolen var det kjærlighet ved første blikk da hun ble kjent med maskespill på drama- og teaterkommunikasjon.

Portrett av Lotte.
Lotte fikk KOROs masterstipend

Lotte Smedberg Myhre er student på master i estetiske fag, studieretning kunst i samfunnet. I høst fikk hun KOROs masterstipend.

Rikke foran en legovegg. Det står tre barn med ryggen til og bygger med lego.
Praksis gir innsikt og erfaring

Leone, Rikke og Karen tar PPU i drama- og teaterkommunikasjon og i design, kunst og håndverk. Nå har de gjennomført sin andre praksisperiode, på ulike steder. Studiet har nemlig et stort utvalg praksisplasser.

Ann Merethe i arbeidsskjorte i verkstedet på Spenn.
En utdanning, mange muligheter

Møt fire tidligere faglærerstudenter i design, kunst og håndverk som bruker utdanningen sin på ulike måter i yrkeslivet.

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkivet inneholder ikke en komplett oversikt over alle aktuelle saker som har blitt publisert, kun saker som enda har relevant informasjon.

2024

2023

2022

2021

2020

2019