English version

Institutt for estetiske fag

Instituttet dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, film, design og kommunikasjon i digitale medier samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. Vi tilbyr også master i estetiske fag og ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft.

Instituttet i tall

Studenter
835

i 2022 (tall fra DBH)

Ansatte
47

årsverk i 2022 (tall fra DBH)

Bachelorprogram
3
Masterstudier
2
  • Ledelsen ved instituttet

      Laster inn ...
    • Mer om instituttet

      Institutt for estetiske fag dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, mote, film, design og kommunikasjon i digitale medier, samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. I tillegg kan du ta mastergrad i estetiske fag. Vi tilbyr også ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft. 

      Instituttet ønsker å være et interessant og levende studiested for profesjons- og fagutdanning og tilbyr utdanning basert på det fremste innen forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og erfaringskunnskap. Gode læringsopplegg er en viktig satsning og praksisopplæring i yrkesfeltet står sentralt.

      Institutt for estetiske fag er et av fem institutt ved Fakultet for teknologi, kunst og design, og holder til ved studiested Pilestredet, midt i Oslo. Byens mange museer og gallerier brukes aktivt som en del av studieopplegget.

      Ved instituttet finnes nye verksteder, moderne øvingsrom, læringssenter og lesesal, i tillegg til elektroniske nettverk og databaser som gir deg tilgang til nasjonal og internasjonal faglitteratur. 

    • Instituttet i sosiale medier

    Andrea sitter på en benk på campus. I bakgrunnen er det noen gule skilt, bygninger og trær.
    Andrea får en million til å starte bedrift

    Knitry utvikler en digital læringsarena for strikking. Bedriften, med masterstudent i estetiske fag, Andrea Dahlin Hamm i spissen, er en av vinnerne av årets STUD-ENT.

    Anna sitter på gulvet med maske og ser på en ball med briller
    – Det er fascinerende å se hva masker gjør med oss

    For Anna Renolen var det kjærlighet ved første blikk da hun ble kjent med maskespill på drama- og teaterkommunikasjon.

    De fire studenten er samlet rundt en sløydbenk der Bjørnar jobber med en ting.
    Drømmejobben er å bli lærer i kunst og håndverk

    – På studiet opplever jeg arbeidslyst, inspirasjon og mestring i faget, noe jeg håper jeg kan gi videre til mine fremtidige elever, forteller Aurora.

    Student tegner med blyant på tegneverkstedet på OsloMet.
    Du må lære å feile for å bli kreativ

    Frykt for å mislykkes og for høye forventninger blokkerer det kreative arbeidet.

    Syv musikere sitter i en ring og spiller ulike instrumenter. Noen av dem har på seg hvite hjelmer og måleutstyr. I mellom og rundt menneskene er det fire sekskantede bed med ulike planter. I kassene ser vi også sensorer.
    Viser frem plantenes språk ved hjelp av kunstnerisk metode og teknologi

    Ved hjelp av teknologiske verktøy og kunstnerisk tilnærming viser OsloMet-forsker Maria Castellanos Vicente at plantene snakker sammen. Nå skal forskningsprosjektet hennes stilles ut på et anerkjent museum i Frankrike.

    Modell iført en gjennomsiktig hvit kjole med store puffermer, med en detalj i revet sort og grått stoff. Snø i bakgrunnen.
    På pallen i internasjonal konkurranse for designere

    Kunst og design-student fra OsloMet vant sølv i prestisjetung konkurranse for unge motedesignere.

    Frida Catarina Rodrigues som smiler foran utsikten over Lisboa.
    Fridas eksamensarbeid til Nasjonalmuseet

    Eksamensarbeidet til tidligere faglærerstudent i design, kunst og håndverk, Frida Catarina Rodrigues, selges i museumsbutikken til det nye Nasjonalmuseet.

    Hele gruppa med kunst og design-studenter på Henie Onstad bak en gjennomsiktig gardinaktig ting, som skaper lodrette grå striper.
    Får unik praksiserfaring i kunstfeltet

    – Det er interessant og motiverende å arbeide utenfor klasserommet, spesielt på et så anerkjent sted som Henie Onstad, sier bachelorstudent i kunst og formidling, Magnus Brandt.