Fem ph.d.-kandidatar er i gang med augehelseforsking med bidrag frå private augeklinikkar. Kompetanse innan kunstig intelligens og maskinlæring var viktig då OsloMet vart valt som akademisk samarbeidspartnar.
Instituttet tilbyr bachelor- og masterstudium i datafag, forkurs/kvalifiserende studium til ingeniørutdanning og internasjonalt prosjektsemester, og har stor forsknings- og utviklingsaktivitet.
i 2023 (tall fra DBH)
årsverk i 2023 (tall fra DBH)
pluss årsstudium, og forkurs og tre-terminsordning til ingeniørutdanning
i anvendt data- og informasjonsteknologi
Oversikt over ansatte fordelt på ulike faggrupper på instituttet:
Instituttet holder til i Pilestredet 35 (P35) i Oslo, deler av instituttet er i Pilestredet 52 (P52).
Institutt for informasjonsteknologi har mange eksterne samarbeidspartnere som bidrar til å gjøre utdanningene og forskningsaktivitetene relevante og aktuelle for nærings- og arbeidsliv.
Instituttet samarbeider tett med næringslivet for å gi studentene våre relevante prosjekter for deres bachelor- og masteroppgaver.
Prosjektene er basert på virkelige utfordringer hos bedrifter, og vi sørger for at studentene får brukt ferdighetene og kunnskapene de har tilegnet seg gjennom studiene.
Bachelor- og masterprosjektene er en viktig del av studentenes forberedelser til arbeidslivet og gir dem en unik innsikt i deres fremtidige arbeidsoppgaver og arbeidsmiljø.
Instituttet sikrer at studentene får akademisk veiledning gjennom hele prosjektperioden.
Institutt for IT arrangerer i tillegg relevansseminarer hvert år. Partnere og kontakter fra næringslivet blir her invitert til å diskutere og foreslå potensielle endringer i våre utdanningsprogrammer for å holde dem relevante for arbeidslivet.
Simula Research Laboratory og OsloMet har gått sammen om et utdannings- og forskningssenter for digitalisering, Simula Metropolitan (simulamet.no).
Fem ph.d.-kandidatar er i gang med augehelseforsking med bidrag frå private augeklinikkar. Kompetanse innan kunstig intelligens og maskinlæring var viktig då OsloMet vart valt som akademisk samarbeidspartnar.
OsloMet får no ein samlingsstad for alle som er interessert i kvantedatateknologi, ein eigen lab.
Yonas Ayele blir ny instituttleder ved Institutt for bygg og energiteknikk, Einar Stoltenberg får en periode til ved Institutt for produktdesign og Andre Brodtkorb overtar stillingen som instituttleder ved Institutt for informasjonsteknologi.
Snart kan du leke med kvantedatamaskiner, og skaffe deg «hands-on»-erfaring med kvantefysikk og kvantedatabehandling.
Forskerne Anis Yazidi og Tor Paaske Utheim gjør det godt i forskning på bruk av kunstig intelligens i diagnostikk og behandling av tørre øyne.
Kvantedatamaskiner kan bli svært nyttige i industrien. Mulighetene er best særlig på ett felt.
OsloMet samarbeider nå med teknologimiljøer i Singapore. – Det gir studentene og forskerne våre innsikt i den sterke utviklingen i Asia, sier dekan Carl Christian Thodesen.
Begge er forskere ved Institutt for informasjonsteknologi og har lenge vært de to forskerne ved OsloMet som publiserer mest.
Andre Laestadius tok med seg ettertraktede "ERC Starting Grant" for unge forskere da han kom til OsloMet høsten 2022.
Universitetsstyret vedtok 15. september å etablere et nytt doktorgradsprogram i innovasjon for bærekraft.
OsloMet-forskere fått 11,84 millioner til forskning på maskinlæring inspirert av øynenes søk etter visuell informasjon.