OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med 23 000 studenter og over 2600 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Institutt for atferdsvitenskap har om lag 50 ansatte og 1200 studenter tilknyttet instituttets virksomhet.
Institutt for atferdsvitenskap (AV) - OsloMet har ledig en treårig åremålsstilling som stipendiat innen fagområdet anvendt atferdsanalyse, tilknyttet prosjektet: Psychoeducational Interventions for Preschool Aged Children with Autism Spectrum Disorder (ASD): Evaluation of Efficacy and Impact of Early Intensive Behavioral Intervention (EIBI).
Arbeidsområde/prosjekt/forskningsområde
EIBI, en psykoedukativ tilnærming, er anerkjent som en effektiv behandling for barn med autisme, da den kan øke intellektuell og adaptiv fungering samt redusere alvorlighetsgraden av autismesymptomer. Forskning på EIBI har tradisjonelt blitt gjennomført når de fleste eller alle dens definerende elementer er til stede. På grunn av økonomiske, logistiske og andre faktorer er flere tilpasninger av EIBI i bruk i dag, hvorav mange ikke fullt ut inkorporerer de opprinnelige, definerende komponentene. Vanlige tilpasninger inkluderer at barna er eldre enn anbefalt alder for EIBI, at færre timer med intervensjon tilbys, at foreldre ikke er aktivt involvert i behandlingen, eller at ansatte og foreldre mangler tilstrekkelig opplæring og veiledning.
Foreldre, fagfolk og beslutningstakere kan anta at de samme resultatene oppnås selv når de definerende elementene i EIBI ikke følges strengt. Denne antakelsen er imidlertid problematisk, ettersom det ikke finnes empirisk evidens som støtter den. Vi vil undersøke hvordan avvik fra kritiske EIBI-elementer påvirker utfall, basert på arkivdata samlet inn ved Lovaas Institute Midwest, USA, og vil inkludere flere forskjellige intervensjonsmodeller, med totalt over 200 barn som deltakere. Studie 1 vil sammenligne effektiviteten av disse ulike intervensjonsmodellene. Studie 2 og 3 vil undersøke sammenhengen mellom behandlingsintensitet og utfall. Studie 4 vil utforske effekten av alder ved behandlingsstart på ulike globale utfallsmål. Funnene fra disse studiene kan ha betydelige implikasjoner for foreldre, fagfolk og beslutningstakere, ved å tilby evidensbasert kunnskap som kan veilede beslutningsprosesser og sikre at barn får intervensjoner som maksimerer deres utviklingspotensial.
Som stipendiat ved OsloMet har du mulighet til å søke om stipend for lengre forskningsopphold i utlandet.
Ønsket tiltredelse er 01.09.2025
Opptak til doktorgradsprogrammet i Helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen.
Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse
Kvalifikasjonskrav
- hovedfag/mastergrad innen psykologi, spesialpedagogikk eller helsevitenskap
- kunnskap om- og erfaring med EIBI
- gode statistikkunnskaper
- For å få opptak på ph.d. -programmene på Fakultetet for Helsevitenskap må søkere ha B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes. I slike tilfeller vil særlig relevant erfaring knyttet til eget forskningsprosjekt og/eller vitenskapelig publisering bli vektlagt. Se informasjon om kriterier nettsiden for opptak.
- Gode engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig
Generelle kriterier for ansettelse som stipendiat fremgår av forskriften (Forskrift til universitets- og høyskoleloven- Lovdata).
Personlige egenskaper
- motivasjon for forskning innen fag- og forskningsfeltet
- god gjennomføringsevne
- evne til å samarbeide og jobbe selvstendig
- gode analytiske ferdigheter
- gode kreative ferdigheter og evne til nytenkning
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi tilbyr deg
- spennende utdanningsstilling på Norges tredje største universitet
- tilgang til faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
- et godt arbeidsmiljø
- en arbeidsplass i utvikling
- gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
- gode velferdsordninger
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1017 som stipendiat, med en startlønn på kroner 532 200 per år.
Arbeidssted er fysisk på OsloMet campus Pilestredet og stipendiatstillingen vil inngå i samme forskningsgruppe som veilederne ved instituttet.
Søknadsprosess
Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen «søk stillingen». Som søker vil du bli vurdert av en sorteringskomité ved fakultetet.
Innen søknadsfristen må du laste opp følgende dokumenter:
- søknad, CV og kopier av alle sider fra vitnemål og attester
- utenlandsk utdanning bør være godkjent på forhånd, og godkjenningsbrev vedlegges. Informasjon finnes vie lenken: Godkjenning av utenlandsk utdanning – jobb i Norge | HK-dir
- motivasjonsbrev
- hovedoppgave/masteroppgave
- last opp eventuelle vitenskapelige arbeider eller lenke til full artikkel
- liste over eventuelle publikasjoner og presentasjoner på internasjonale seminarer/konferanser
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Det kan bli foretatt bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som framgår av CV og tilgjengelige dokumenter. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søker, og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.
Nærmere opplysninger
For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:
- Professor Svein Eikeseth, svein.eikeseth@oslomet.no +47 922 10 988
- Instituttleder Jan Egil Nordvik, janegil.nordvik@oslomet.no; tlf: +47 977 12 091
- Spørsmål av administrativ karakter kontakt HR rådgiver Hanne Christensen Eckholm haeck@oslomet.no
Søknadsfrist: 31.07.2025
Ref: 25/04537
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.