Drømmer om å jobbe mot økonomisk kriminalitet

Ingrid Olaussen Minde på jobb

Ingrid har tenkt mye på drømmejobben. Hun synes økonomisk kriminalitet er særlig spennende, for det finnes så mange gråsoner for hva som er lov og ikke.

– Jeg synes det er interessant å se nærmere på hvordan store selskaper utnytter disse gråsonene, og ikke minst hvordan man kan forhindre det, sier Ingrid.

Hun forteller at en jobb i skatteetaten hadde vært drømmen, eller å være økonomisjef for et større konsern.

Økonomi er gøy

– Jeg valgte regnskap og revisjon fordi jeg ville ha en generell utdanning som åpner mange dører. Og jeg synes økonomi er gøy. Da jeg søkte opptak var regnskap og revisjon et eget bachelorstudium. I dag er dette en av profilene man kan velge ved bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, forklarer Ingrid.

Hun går nå i andre studieår og de er rundt 30 studenter i klassen. Ingrid forteller om en bra gjeng som har mye artig sammen.

– Vi har svært gode forelesere og det er et fint samhold i klassen. Vi har mindre klasser, noe som for min del gir meg et større læringsutbytte. Og foreleserne er flinke til å trekke inn erfaringer fra arbeidslivet. De gir oss blant annet praktiske oppgaver knyttet til teorien vi har gjennomgått, sier Ingrid.

Selv om det kan være krevende å være student, sier hun at fellesskapet er godt blant studentene.

– Eksamensperioden kan være tung, men vi studentene kommer oss gjennom det sammen. Det å mestre noe sammen bidrar til å skape et godt og morsomt fellesskap. OsloMet er flinke til å skape et godt studiemiljø gjennom både gruppeoppgaver og aktiviteter i forelesningene.

Jobber i gründerbedrift ved siden av studiene

I tillegg til å være fulltidsstudent jobber Ingrid som regnskapsmedarbeider i gründerbedriften Yourway. Her får hun brukt mye av det hun lærer ved Universitetet.

– Jeg jobber med å passe på at alle tall er riktige, at bilag er bokført, at alle får lønn, og at selskapet opprettholder alle frister. Her får jeg virkelig brukt det jeg lærer på studiet, sier hun.

Ingrid trekker fram fag som organisasjonspsykologi og teori, som særlig nyttig i jobben hun har ved siden av studiene.

– Det er fag som gjør at jeg har flere knagger å henge teorien på. Jeg forstår bedre hvordan selskapet fungerer, og hva som motiverer.

Bred kompetanse med mange muligheter

Ingrid mener den brede kunnskapen hun får vil kunne brukes til mye i arbeidslivet framover.

– Det høres kanskje rart ut, men målet er å bli mest mulig "potet", slik at jeg kan brukes innenfor mange administrative deler i en organisasjon. Det å forstå hvordan et regnskap fungerer, også internt, er viktig - uavhengig av hvilket selskap du jobber i. Har du den forståelsen, så ser du hva som er effektivt og ineffektivt. Det var derfor jeg valgte å ha regnskap og revisjon som base i utdanningen, understreker Ingrid.

Om studiet

De to første årene på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon er like for alle.

I det tredje året velger du en av disse profilene:
• Bedriftsøkonomisk analyse
• Samfunnsøkonomi
• Strategi og ledelse
• International Business
• Regnskapsfører

Bachelorstudiet i økonomi og administrasjon utgjør de tre første årene av en femårig utdannelse på OsloMet for å bli siviløkonom og statsautorisert revisor.