– Vervet er en god forberedelse til arbeidslivet

Portrettbilde av Isha som står ute med sne i håret

Lidenskap for skolepolitikk

Isha Yassir har et stort engasjement for skolepolitikk og har tidligere erfaring som elevrådsleder.

– I fakultetsstyret er jeg med på å påvirke hverdagen ved fakultetet gjennom å delta i viktige beslutninger, forteller Isha som er student på siste året på grunnskolelærerutdanningen

I tillegg har Isha hatt flere ulike verv på både videregående og OsloMet. I dag er hun studentrepresentant for fakultetsstyret ved LUI.

Dette vervet gir meg verdifull oppføring på CV-en. – Studentrepresentant fakultetstyret, Isha Yassir

– Sammen med resten av medlemmene arbeider vi med å sette mål, gjøre prioriteringer og implementere tiltak. Dette gjøres i samsvar med gjeldende lover, forskrifter og regler, samt retningslinjer fra universitetsstyret eller rektor, forklarer Isha.

En reell innflytelse på fakultetets utvikling

Hun synes det er veldig givende å kunne påvirke og ha muligheten til å uttale seg om saker som har prinsipiell betydning for fakultetet.

– En del av vervet går ut på å lese gjennom rapporter som skal sendes til rektor. Dette gjør at jeg har en reell innflytelse på fakultetets utvikling, noe jeg synes er veldig motiverende, sier Isha.

Ved å samarbeide med mange mennesker i ulike stillinger er dette vervet en god forberedelse til arbeidslivet. – Isha Yassir
Isha sitter på et bord

Isha Yassir, student på siste året på grunnskolelærerutdanningen. Foto: Mattias Müller

Verdifull kompetanse og nettverk

– Dette vervet gir meg en verdifull oppføring på CV-en. Vi får også en attest som kan være avgjørende når jeg søker jobb. Det å ha erfaring fra fakultetsstyret viser at man har beslutningsevne og kan håndtere ansvar på et høyt nivå. Vi får også godtgjørelse for dette vervet, forteller Isha.

Hun forteller at siden man samarbeider med mange mennesker i ulike stillinger, er dette vervet en god forberedelse til arbeidslivet. Denne erfaringen er viktig å ha med seg videre i livet, og noe fremtidige arbeidsgiver ser på som attraktivt.

Oppfordrer studenter til å være aktive i ulike verv ved siden av studiene

Du trenger ikke erfaring fra skolepolitikk eller lignende verv for å stille til valg som studentrepresentant, mener Isha.

– Men du må ha lyst til å bidra og påvirke.

Det å ha erfaring fra fakultetsstyret viser at man har beslutningsevne og kan håndtere ansvar på et høyt nivå. – Isha Yassir

Før første møte i fakultetsstyret blir det holdt et kurs for de som er nye. På kurset får studentene en innføring i hva det går ut på å være fakultetsstyremedlem, hvilket handlingsrom man har og en caseoppgave som går ut på å skrive innlegg til en sak.

– Møtene i fakultetsstyret er trygge rom, og vi får være en del av samtalen. Vervet kan være krevende, men er kjempegøy, sier Isha.

Vil du bli studentrepresentant? 

Kunne du tenke deg å stille til valg? Les mer om å være studentrepresentant i et utvalg ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (student.oslomet.no)

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

En gruppe nye studenter og faddere er samlet utenfor en av OsloMets bygninger
Fra videregående til student: hva nå?

Snart skal du gå fra å være elev til å bli student. Det innebærer mer frihet, ansvar og du har en spennende tid i vente. Her får du svar på dine spørsmål om overgangen.