Bli ingeniør - og jobb med fremtidens teknologi

To maskiningeniørstudenter i studiesituasjon foran en skjerm

En fellesnevner for ingeniører er bruk av teknologi – og mulighetene er mange. Du kan jobbe i byggebransjen, som programvareutvikler eller med bioteknologi. Kanskje det er her du finner ditt drømmeyrke?

Utdanner du deg til byggingeniør kan du konstruere moderne og bærekraftige bygninger, bruer og motorveier ved bruk av nye avanserte dataverktøy. Du kan også bidra til planlegging av smarte byer og løse morgendagens utfordringer i urban utvikling.

Har du tenkt på at bygninger påvirker det ytre miljø, og at bygninger og menneskene i dem gjensidig påvirker hverandre? Velger du ingeniørstudiet energi og miljø i bygg får du spisskompetanse i å planlegge energibruk og miljø i bygninger, og du vil lære å se sammenheng mellom inneklima og helse.

Som maskiningeniør kan du utvikle og konstruere mekaniske komponenter og utstyr, og være sentral i design og drift av nesten alt teknisk utstyr vi omgir oss med. Her er spennet stort - fra store industrimaskiner til små instrumenter som brukes i hjertekirurgi.

I vårt høyteknologiske samfunn er ingeniøren viktigere enn noensinne. Som elektronikkingeniør kan du fordype deg i automatisering av prosesser, roboter eller medisinsk teknologi.

Bioteknologi er et spennende felt som blir stadig viktigere. Som bioteknologi- og kjemiingeniør kan du for eksempel bruke genteknologi til å oppdage sykdom, eller til å løse kriminalgåter.Synes du big data, kunstig intelligens og apputvikling er spennende? En utdanning i informasjonsteknologi gir deg bred innføring, og gir deg mange muligheter videre.

Blir du dataingeniør kan du programmere og drifte viktige datasystemer. Studerer du anvendt datateknologi lærer du å tilpasse datateknologi etter menneskers ulike evner og behov.

Lyst til å bli ingeniør, men mangler matte og fysikk? OsloMet tilbyr tre-terminsordning med sommerstudier før og etter første studieår.

OsloMet tilbyr ett-årig forkurs for deg som mangler generell studiekompetanse.

Med en utdanning i ingeniør- og datafag fra OsloMet blir du topp kvalifisert til mange spennende jobber i både i det offentlige og i næringslivet. Du har også muligheten til å bygge videre på utdannelsen ved å ta en master, enten rett etter bachelor eller etter noen år i arbeidslivet.