Har du lyst til å lære hvordan du utvikler nye løsninger for samspill mellom mennesker og datateknologi? Da bør vurdere bachelorstudiet i anvendt datateknologi.
-
Studiestart
Sjekk studiets egen studiestartside (student.oslomet.no). Her finner du studiets programplan og oversikt over timeplan og pensum.
NB! Vær obs på at timeplanen ikke nødvendigvis stemmer overens med din personlig tilpassede etter at du har akseptert tilbudet fra oss og registrert deg som student. For å få personlig tilpasset timeplan må du være registrert student for å kunne logge deg inn på "Min side".
Generell informasjon om studiestart ved OsloMet høsten 2020.
-
Opptakskrav og poeng
Poenggrense ved siste opptak
- Ordinær kvote: 54
- Kvote for førstegangsvitnemål: 42,4
Opptakskrav
- Generell studiekompetanse (samordnaopptak.no) / realkompetanse.
-
Slik søker du
Slik søker du
Du søker om opptak til bachelorstudier ved OsloMet – storbyuniversitetet via Samordna opptak.
Les mer om søknadsprosessen her.
Søknadsfrist
- 15. april - ordinær søknadsfrist.
- 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.
Søk med studiekode
215 449
Når får du svar på søknaden?
Du får svar i hovedopptaket (samordnaopptak.no) 20. juli. Svaret finner du i søknaden din på Samordna opptak.
-
Hva lærer du?
På studiet i Anvendt datateknologi lærer du å designe og utvikle dataløsninger som gir bedre opplevelser for brukerne enn de løsningene som finnes fra før. Du lærer å utvikle løsninger som er universelt utformet – slik at alle kan bruke IT-tjenester uavhengig av om de har en funksjonsnedsettelse og uten spesiell tilpasning.
Det kan for eksempel være å utvikle nye nettsider, apper eller andre løsninger der bruk av datateknologi spiller en viktig rolle for å gi en god brukeropplevelse.
Mens dataingeniør- og informasjonsteknologistudier er mer rettet mot programmering og systemutvikling, vil du i studiet i Anvendt datateknologi lære hvordan du kan bruke datateknologi for å oppfylle brukernes behov. Du vil bli kvalifisert for en rekke datafaglige arbeidsoppgaver i privat og offentlig virksomhet, som for eksempel brukerorientert web- og systemutvikling, konsulentvirksomhet, brukerstøtte og brukeropplæring.
Du trenger ikke spesielle forkunnskaper i matematikk og programmering, men du bør ha litt interesse for disse tingene. Du må forvente å jobbe en god del med koding, logikk, databaser og hvordan de forskjellige komponenter i IT-verdenen henger sammen.
-
Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen vil være en kombinasjon av forelesninger, praktiske øvelser på datalaboratorier, praktiske prosjektoppgaver, selvstudium og gruppearbeid. For å gjennomføre studiet på normert tid, må du regne med å bruke 35 til 40 timer per uke på studierelatert arbeid gjennom hele semesteret.
Studiet består av maksimalt 50% tekniske emner og resten samfunnsvitenskapelige emner. Noen emner er obligatoriske, mens andre er valgemner.
Hvert enkeltemne er 10 studiepoeng, i tillegg kommer en avsluttende bacheloroppgave på 20 studiepoeng.
Arbeids- og undervisningsformen vil variere noe fra emne til emne, men ofte vil det bli benyttet en eller annen form for problembasert undervisning der du skal løse oppgaver og problemer av ulik art.
Det første året har du kun obligatoriske emner. Etter hvert som du er kommet mer inn i studiehverdagen kan du legge opp ditt eget løp med de valgemnene som interesserer deg mest.
Enkelte valgemner kan av praktiske grunner bli avlyst i et semester.
-
Hva koster det?
Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
-
Studiets oppbygging
Valgfritt emne Løper over flere semestre1. studieår
2. semester
2. studieår
3. semester
4. semester
Programmering
3. semester
4. semester
Helseteknologi
3. semester
4. semester
Teknologi innovasjon og entreprenørskap
3. semester
4. semester
Menneske maskin interaksjon
3. semester
4. semester
3. studieår
5. semester
6. semester
Programmering
5. semester
Helseteknologi
5. semester
Teknologi innovasjon og entreprenørskap
5. semester
Menneske maskin interaksjon
5. semester
-
Hva kan du jobbe som?
Det er et bredt arbeidsmarked for de som har brukerrettet IT-kompetanse. Du kan arbeide i ulike bedrifter med IT-avdelinger og ellers i alle institusjoner som bruker IT. Med gode karakterer vil du lett finne deg jobb.
Du kan blant annet jobbe med
- webutvikling
- testing
- support
- konsulentvirksomhet
- drift
- salg
- opplæring
- undervisning
-
Utveksling
Du kan i prinsippet reise ut fra og med 4. semester. Når du kan reise ut, vil avhenge av blant annet hvilket land og hvilken institusjon du ønsker å reise til, og hvilket fagtilbud som finnes ved den respektive institusjonen.
-
Videre studiemuligheter
Bestemte valgemner må inngå i bachelorgraden.
Søknadsprosess og studiested
Faglig leder
Spørsmål om utdanningen?
- Søknad og opptak
- Studiekompetanse
- Semesteravgift med mer
- Overflytting og mottak av internasjonale studenter
- Studiested og annen praktisk informasjon