Crafthub

Sammen med partnere i åtte europeiske land har OsloMet og Institutt for produktdesign og Institutt for estetiske fag blitt partner i EU-prosjektet CraftHub. Prosjektet er en del av EUs satsing på store samarbeidsprosjekter innenfor de kreative fagene i programmet Creative Europe Culture / Kreativt Europa.

CraftHub skal bli en digital database som skal bidra til å samle og utveksle håndverksteknikker i Europa. Her skal det komme 250 filmer som viser ulike teknikker, og hvor stadig nye teknikker vil komme til.

Den kreative drivkraften bak de ulike håndverksteknikkene vil også dokumenteres og formidles.

OsloMet-instituttene skal blant annet bidra med avansert digital teknologi og formidling av kreative metoder brukt i designtenkning og kunstneriske metoder.

Les mer om prosjektet i denne artikkelen: 

EU-millioner til forskning på håndverk

OsloMet har blitt partner i et EU-prosjekt som skal samle og utveksle håndverk og kreativ bruk av ny teknologi i en database på nett.

Tre porselensfat med bilder av boreplattformen Ocean Viking.
 • Medlemmer

  Laster inn ...
 • Arrangementer

  Inspired by Heritage , Creativity & Connectivity

  Oppstartskonferansen "Inspired by Heritage , Creativity & Connectivity" ble arrangert 21. april 2021. Der deltok førsteamanuensis Gunhild Vatn fra EST og professor Arild Berg fra PD.

  Arild Berg utdypet strategiske fordeler i EU samarbeid om teknologi, kunst og design.

  Gunhild snakket om kreativitet og sin inspirasjon i å kombinere iderikdom i kunst med den pragmatiske funksjonen i et designobjekt. 

  Informasjon om åpningskonferansen "Inspired by Heritage , Creativity & Connectivity" (crafthub.eu)

  Residency-workshop

  OsloMet var vertskap for den første digitale residency-workshopen i Crafthubeu 30. august 2021. Dette digitale verkstedet erstattet den opprinnelige planen om å besøke hverandres verksteder (makerresidencies). Men til gjengjeld var det plass til enda flere deltakere fra hele Europa. 38 deltakere var påmeldt og temaet var Materialitetens estetikk.