
Andreas Lillebråten Foto: Eivind Røhne
Fantastisk å få betalt for å fordype seg i et interessant tema
Fortell litt om prosjektet ditt!
Prosjektet handler om bruk av langvakter i den kommunal helse- og omsorgsektoren. Dette går ut på at ansatte som jobber turnus har en komprimert arbeidstidsordning hvor de jobber lange vakter og blir kompensert med flere dager fri. Vi ønsker å se hvordan dette påvirker de ansatte og deres pasienter, men også under hvilke forutsetninger denne arbeidstidsordningen faktisk har en positiv effekt.
Hva lurer du aller mest på for tiden?
Jeg tenker mye på AI-teknologi, og spesielt disse chatbotene. Akkurat nå er de til stor hjelp når det kommer til språk og koding, men om noen få år er muligens jeg og mange andre helt overflødige.
Når på døgnet jobber du best?
Føler jeg har noen gylne timer på starten av arbeidsdagen hvor hodet fungerer best. Aller best jobber jeg rett før en tidsfrist. Uheldigvis skal ikke doktorgraden være ferdig før om fire år, så jeg kan nok ikke belage meg på den metoden.
Hva fikk deg til å velge å ta doktorgrad?
Jeg begynte som vitenskapelig assistent hos AFI for et par år siden, og har siden da jobbet på prosjektet jeg nå er ansatt som stipendiat på. Likte prosjektet veldig godt, og ville gjerne fortsette å jobbe med tematikken. Da var eneste mulighet å fortsette som stipendiat. Utover dette er det fantastisk å få betalt for å fordype seg i noe.
Hva er bra med å være stipendiat ved Arbeidsforskningsinstituttet?
Jeg har mange givende samtaler i løpet av en arbeidsdag! Liker også at prosjektene vi jobber med er samarbeidsprosjekter, noe som passer meg godt. Hadde ikke likt og sittet alene på et kontor i fire år.