Fornøyd med å studere regnskap og revisjon

Portrett Carl Øyvind Borgenheim

Carl Øyvind Borgenheim har tidligere studert matematikk ved Universitetet i Oslo, og da han var på utkikk etter et mer profesjonsrettet studium var det et enkelt valg å søke seg til Handelshøyskolen ved daværende HiOA, nå OsloMet.

– Jeg bodde allerede i Oslo, og det var ikke aktuelt å flytte. Jeg ønsket meg et studium som var litt mer praktisk rettet i forhold til jobb-muligheter enn matematikkstudiet. Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten på undervisningen. Vi har mange forelesninger, og det er en styrke, sier han.

En bachelor med muligheter

Carl Øyvind Borgenheim ønsker seg et profesjonsrettet studium. Med en bachelor i regnskap og revisjon ligger alle muligheter åpne.

Carl Øyvind Borgenheim er leder for studentassistentene ved Handelshøyskolen. Det er en gruppe på 18 viderekomne studenter som veileder førsteklassingene.

– De kan stille spørsmål i en rekke fag, både i grupper og på tomannshånd. Mange av studentene kommer rett fra videregående skole, og overgangen kan være brå. Da er det godt å snakke med mer erfarne studenter som vet hvor skoen trykker. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra studentene, sier Borgenheim.

Som andreårsstudent kom han på tredjeplass i NM i økonomi sammen med Kristian Henriksen og Alexander Børstad. Den prestisjetunge konkurransen arrangeres av Econa og hadde hele 171 studentlag påmeldt i 2016.

– Det var en artig opplevelse, og vi er veldig fornøyd med at vi endte på en tredjeplass, sier Borgenheim.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Hioa.no/24_7 21.02.2017. Teksten er blitt redigert for å gjenspeile universitetets nåværende navn.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Du lurer du kanskje på hvordan området rundt universitetet er? Josefine viser deg sine favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!