Rykker ut i Londons gater

Øyvind Bauge lener seg mot en engelsk ambulansebil iført fult paramedicantrekk. Han smiler fornøyd.

Øyvind Bauge tar bachelor i prehospitalt arbeid – paramedic. Han valgte å dra til Storbritannia på utveksling for å ta praksis ved London Ambulance Service.

– Du får et bredt scope of practice med mange avanserte tiltak og legemidler, sier Øyvind.

– Samtidig er det lett å bli kjent med andre studenter, og du er bare 25 minutter fra London.

Som et eget samfunn i seg selv

Han forteller at praksismuligheten kombinert med liv på campus til University of Hertfordshire (UH) som har 25 000 studenter, var en opplevelse han ikke ville være foruten.

Øyvind står foran en ambulanse med to engelske kolleger.

Utvekslingen har gitt Øyvind mange interessante og spennende erfaringer innen prehospitalt arbeid. Foto: Øyvind Bauge

– Studentlivet foregår på campus, som er et eget samfunn i seg selv, forteller Øyvind.

– Jeg anbefaler å bo der for å oppleve alt som skjer. Folk er veldig åpne, og du får alle muligheter til å være en del av studentlivet fullt ut.

Idrett, uteliv og studentforeninger

Øyvind forteller at det er mye fokus på idrett med tennis- og fotballbaner, gode trening-fasiliteter og mange lavterskeltilbud.

UH har et studentsamfunn, The Forum, med plass til inntil 1750 publikummere.

– De har gigantiske arrangementer på onsdager og i helgene med DJs og band. De skifter tema med jevne mellomrom, og temaet for avslutningsballet da jeg var der var Alice in Wonderland. De leier inn profesjonelle til å pynte lokalene og det var et tivoli med attraksjoner og leker. Det var mye større skala enn det du ser i Norge, sier Øyvind.

Tett på storbyen

UH ligger i Hatfield som egentlig kan betegnes som en del av nord-London, og byen har direkte togforbindelser til hovedstaden. Dette er ideelt om du vil få med deg en fotballkamp eller to, kulturelle tilbud i verdensklasse eller Londons pulserende uteliv.

Men mynten har en bakside, forteller Øyvind. Han sier at det er viktig å være klar over utfordringene med å skaffe et rimelig sted å bo. Både når det gjelder studenthybel på campus og på det private markedet er det vanskelig å korttidsleie.

– Å betale for seks måneder når du skal være der i tre er jo kjipt, men for min del var dette en investering i form av praksis som er viktig for meg som paramedic, sier han.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!