Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 83 artikler

ungt par studerer parfymeflasker i en butikk
Slik kan du gjenkjenne grønnvasking

Kan vi stole på bedriftene når de påstår at et produkt er mer miljøvennlig enn et annet?

Mann støvsuger, og kvinne tørker støv av bokhylle.
I rute med julevasken? Slik gjør vi det

En grundig husvask før jul er viktig for oss, men gjør vi det egentlig riktig?

Illustrasjonsfoto: Logo for Vår forskning viser
Dette kan du gjøre for å redusere klimautslippene

Forsker Harald Throne-Holst har enkle tips til hvordan du kan redusere forbruket og leve mer klimavennlig.

far og to barn rydder på kjøkkenet
Vi kan ikke alltid velge når vi skal bruke strøm

Det er mye vi forbrukere kan gjøre for å redusere strømforbruket, men hvor lett det egentlig å endre vanene våre?

Oljearbeider Idar Martin Herland står ute på en oljerigg. Foto: Idar Martin Herland.
Oljearbeidere skeptiske til "grønt skifte"

Oljearbeidere er ikke likegyldige til klimaendringer, men "det grønne skiftet" fremstår lite konkret, viser forskning.

barn og voksen med reparerte klær
– Vi må lære å leve liv som belaster miljøet mindre

Reparerer du klærne dine? Ny bok viser hva du kan gjøre selv for å gi klærne dine et langt liv.

mennesker på Karl Johans gate i Oslo
Korona har forsterket den økonomiske ulikheten i Norge

De fleste av oss har klart oss bra økonomisk gjennom krisen, men for de mest utsatte er økonomien enda strammere enn før.

kvinne kledd i svart fikser sykkel
– Det mest effektive miljøtiltaket blir ikke brukt

Bærekraftig forbruk må handle om mer enn gjenbruk og resirkulering, mener SIFO-forskere.

kvinne og mann som får utdelt mat fra takeaway-sted
Åpner restaurant uten kjøkken

Takeaway er populært som aldri før, og såkalte spøkelseskjøkken etableres nå i Norge.

to unge kvinner studerer et bilde på et speilreflekskamera
Avslører influensernes markedsføringstriks

Ni av ti norske ungdommer er på sosiale medier og blir eksponert for store mengder reklame fra influensere. Ny forskning kartlegger hvordan denne markedsføringen påvirker ungdom.

Illustrasjonsfoto: Fluefisking i Reisaelva i Troms
Forvaltningen av norske vannressurser på god vei, men fortsatt sårbar

Det går stadig bedre med forvaltningen av vannet i Norge, men usikkerhet rundt organisering og finansiering er en utfordring for det langsiktige arbeidet. Det viser ny NIBR-rapport.

mathandel på Bondens marked, produsent gir papirposer med grønnsaker til to kunder
Motiverende å støtte lokal matproduksjon

Hvor bærekraftig er lokal handel av mat, gjerne direkte fra produsent? Bærekraften er til stede på litt uventede måter, viser det seg.